3. joulukuuta 2006

Täytetyt munakoisot

Munakoisoihin tutustumiseen liittyisi tietysti tarina - tai parikin, mutta laitetaan nyt vain resepti.

Täytetyt munakoisot viidelle aikuiselle

5       munakoisoa
        oliiviöljyä
2 prk   tomaattipyreetä
2 pss   pakasteherneitä
200 g   täyteläistä juustoa, esim. Cheddaria
        suolaa
        mustapippuria

Laita uuni lämpiämään n. 200 asteeseen ja ala käsitellä munakoisoja yksi kerrallaan.

Halkaise munakoiso, vedä pituussuuntaan viiltoja, jotka juuri ja juuri eivät 
läpäise kuorta. Poista syntyneet siivut veitsellä ja kaavi loput lusikalla. 
Suihkuta tai sivele öljyllä ja laita isoon uunivuokaan odottamaan muita. 
(Tähän vaiheeseen menee siis jonkin verran aikaa.)

Leikkaa sisältä otetut munakoisosuikaleet tarvittaessa vielä kapeammiksi ja 
pilko kaikki irronnut täyte pieniksi kuutioiksi.

Laita kaikki tyhjät munakoisokuoret uuniin kypsentymään ja ota pois kun 
alkavat ruskistua tai vaikuttavat muuten kypsiltä.

Laita suureen kattilaan (munakoisokuutiot ovat aluksi tilaavieviä) puolisen 
desiä oliiviöljyä kuumenemaan ja kohtuullisen reilusti jauhettua mustapippuria.

Lisää munakoisokuutiot kuumaan öljyyn, sekoittele ja lisää kaksi purkkia 
tomaattipyreetä ja kaksi pussia pakasteherneitä. Lisää tarvittaessa hieman 
kuumaa vettä ja anna kypsyä miedolla lämmöllä.

Raasta juusto karkeaksi raasteeksi.

Ota kypsät munakoisokuoret uunista ja täytä täytteellä. Laita juusto täytteen 
päälle ja paista parissa sadassa asteessa kunnes juusto saa vähän väriä 
(jotkut tykkäävät, että munakoiso saa vähän kärähtää pohjasta...).
Lähetä kommentti