Mahtavat banaanimuffinit

Huomasin hyödyllisessä Vegaaniset kasvisruuat -ryhmässä keskusteltavan banaanimuffineista ja ehkä on nyt aika kirjoittaa tämä resepti nettiin. Kuva saatiin vasta pari kuukautta myöhemmin, kun kysyin likalta, että tekeekö muffineita. Tekihän se.

Leikkasin yhden halki heti uunista ottamisen jälkeen,
joten siksi se näyttää vähän raa'alta leikkauspinnan perusteella.














Tutustuin näihin erinomaisiin banaanimuffineihin jo 80-luvulla ja pyysin varmaan jo heti reseptiä, mutta en sitä saanut kuin vasta parin vuoden tivaamisen jälkeen... tavallaan kyllä ymmärrän syyn... :-)

Siitä lähtien olen tehnyt näitä suhteellisen säännöllisesti, opetin äitini tekemään näitä, lapseni tekevät näitä ja muutama muukin tämän reseptin on sitten minun kautta jo saanut.

Mitä mahtavaa näissä muffineissa on? a) Nämä ovat erittäin helppoja tehdä. b) Nämä ovat hyviä.

Maku on hyvä, mausteinen (mausteita voi tietenkin vaihdella, olen joskus laittanut kanelia) ja banaaninen. Nämä ovat "ruokaisia", eivät "kevyitä", joten sopivat erinomaisesti myös evääksi. Yhdessä vaiheessa teimmekin näitä tuplakokoisissa, pitkulaisissa vuoissa eväsmuffineiksi...

Banaanimuffinit 12 kpl

3 erittäin kypsää banaania
1 dl öljyä (rypsi, oliivi jne.)
1 dl sokeria
1 tl muskottipähkinää jauhettuna
1 tl kardemummaa jauhettuna
½ tl suolaa
1½ tl ruokasoodaa
4½ dl vehnäjauhoja

Survo banaanit soseeksi haarukalla (koneella soseuttaminen ei edistä asiaa, poistaa kaikki "sattumat" ja saattaa vähän muuttaa rakennetta muutenkin). Sekoita joukkoon muut aineet haluamassasi järjestyksessä. Huolehdi luonnollisesti, että ruokasooda sekoaa ensin jauhoihin ja leviää kunnolla taikinaan, eikä muodosta kasaumia...

Ennen paistamista ne voivat näyttää
tältä, ei tarvitse huolestua.
Taikinan koostumus vaihtelee banaanien (ja jauhojen?) mukaan. Joskus se on lähes juoksevaa, tavallisesti "kökköistä" ja paksua - aina muffinit ovat kuitenkin onnistuneet.

Laita taikina paperivuokiin tai voidellulle/tarttumattomalle muffinipellille. Paista 200 °C noin 20 min. Muskotti tekee taikinasta aika tummaa, joten se ei kovin paljon tummu paistettaessa.

Sitten vaan nauti ja jaa - muffineita ja reseptiä!

Kommentit

Pikku Naakka sanoi…
Olipa ihania muffinsseja! Oli vaan kaksi banaania, mutta korvasin kolmannen omenahillolla. Onnistui hyvin. :)
Antti sanoi…
Kiva kuulla, että joku on tehnyt! Nämä ovat kyllä naurettavan helppoja ja erittäin hyviä omassa lajissaan. Omenahillo kuulostaa mielenkiintoiselta modaukselta. Itse olen lähinnä vain vaihdellut mausteita.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kuusi väriä: Violetti

Helppoa ja herkullista kikjauhoista