Nettiskruuvi - loistava uusi idea, hah

Pekarin Kimmon kanssa siis kirjoiteltiin tuossa viime syksynä ja Kimmo oli kuulemma intternetpuheluista saanut idean virtuaalisoittokämpästä tai -jameista, missä systeemiin kirjautujat voisivat soitella yhdessä omia instrumenttejaan ja kuulla tietty samalla, mitä ääntä muut saavat aikaan.

Tyylilleni uskollisena löysin tietysti ideasta heti yhden vian: netin viive on aina vähän enemmän kuin pari iskua ja vaikka se ei normaalissa puhelinkeskustelussa haittaa, niin rytmimusiikissa aivan varmasti. Jotain kokeellista soppaa siitä siis saattaisi syntyä ja voisi olla ihan hauskaakin, mutta edes yhden soinnun rokki ei kuulostaisi rokilta. (Ellei sitten käyttöliittymässä olisi viivenkorjausta eli se keräisi komppeja ja muuta ja sitten voisi itse soittaa ja "nauhoittaa" siihen päälle omat raitansa... hmmm... todellinen karaoke eikä vain laulajan osalta... hmmm...).

No. Taisi olla toissapäivänä kun tiskatessani mietin korttipelejä (lapset saivat Uno-kortit jouluna...) ja niiden sääntöjä ja pistelaskusysteemejä ja siitä tuli mieleen skruuvi ja Kimmo ja netti ja ja - NETTISKRUUVI: Loistava idea, missä voisi kirjautua käyttäjäksi ja osallistua peliin ja kaikkea muuta sellaista hauskaa, mitä korttipeleihin ja nettiin liittyy. Nimittäin silloin yli 20 vuotta sitten me aina välillä autotallissa lopetimme soittamisen (tai jos emme syystä tai toisesta päässeet aloittamaan) ja pelasimme korttia. Kimmo osasi skruuvia, joten sitä sitten läiskittiin ja laskettiin pisteitä ja välillä rentouduttiin kolmen hengen kingillä ja sitten olikin aika lähteä.

No. Tänään tässä työkoneella toimistossa piti vilkaista, että onkos mun koneelle asennettu mitään kuvankäsittelyohjelmaa. Ei näyttänyt olevan, mutta joululoman aikana koneelle tulleen Windows XP:n Käynnistä-valikossa on Pelit ja siellähän ne lukevat: Internet Hertta ja Internet Patalupaus. Skruuvi puuttui, mutta kovin kaukana ei olla. Huvittava käyttöliittymä tarjosi mahdollisuuden viesteihin pelaajien välillä ja kun jo ehdin ihmetellä, miten tämä toimii täysin suomeksi, niin tajusin, ettei viestiriville kirjoiteta mitä tahansa, vaan valitaan Microsoftin työstämästä listasta joku 29 valmiista viestistä: "Hyvä yritys", "Onnea!" jne. ja kiinankielisten (heitä oli pelaamassa) käyttöliittymä sitten osaa kääntää ne kiinaksi...

Se siis siitä, mutta kyllä tässä pelikortti-ideassakin vielä työstämistä olisi. Microsoftin pelisivuilla näyttää olevan myös bridge, mutta skruuvia ne ei sinne taida ihan heti laittaa tai saada.

1 kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Mahtavat banaanimuffinit

Pasteijat nyhtökaurasta - versio 1

Musta kumina on hyvää