Patalaput silikonista?

Työpaikkani kahvipöytä on varsinainen ideamylly. Eilen siellä puhuttiin aika abstrakteista ilmiöistä, kuten voiko reittä pitkin edetä, vaikka se olisi karvainen, mutta ei siitä ole kovinkaan kauan, kun jutunaihe oli varsin käytännöllinen eli patalaput.

Olin jo sitä ennen itsekin keittiöhenkilönä miettinyt, että onko tuohon patalappuongelmaan mitään ratkaisua: patalaput menevät käytössä aika nopeasti aika rumiksi; peseminenkään ei palauta lappuja entisenlaisiksi, vaan vain kutistaa niitä alkuperäisestä; laput ovat liian ohuita tai liian paksuja, liian isoja ja liian pieniä - ja kovin usein hukassa.

Hieman haikeillen olen katsellut toisten ruuanlaittajien silikonikintaita, mutta kun meillä ei ole edes varsinaista edustusgrilliä, niin en sitten ole ryhtynyt tuumasta toimeen. Silikoni on oikeassa paikassa aika ihanteellinen materiaali, sileä, kimmoisa ja likaantumaton, mutta oikeastaan olen paljon enemmän lappumies, kuin kinnasmies, joten on varmaan hyväkin, etten ole hankkinut turhia kintaita nurkkiin pölyttymään.

Kahvipöydässä tuli kuitenkin se välähdys: Mitäs jos unohtaisi silikonikintaiden muhkeat muodot, mutta ottaisi niiden ihanteellisen materiaalin patalappuihin? Lisäksi voisi kytkeä kaksi patalappua pitkällä silikoninuoralla toisiinsa niin, että ne voisi laittaa kaulaan roikkumaan! Silloin olisi tuossa etumustalla aina kaksi lappua valmiina joihin tarttua kun pitää ottaa valmis vuoka uunista!

Miten en ole aiemmin tullut ajatelleeksi tätä!

3 kommenttia

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Mahtavat banaanimuffinit

Aukeneeko seesami?

Pasteijat nyhtökaurasta - versio 1