Kyllä intternetti on hieno asia

Katseltiin juuri scifileffan jälkeen Hitlerin nousua valtaan ja sitten surffaillessani törmäsin tällaiseen blogikommenttiin:
Ps. päätin itsekkin liittyä monikulttuurisuuden vastaiseen taistoon ja perustin oman monikulttuurisivun osoitteeseen
Kyllähän näitä tyyppejä riittää, mutta nämä siis kirjoittelevat ja toiset näyttävät jopa pyrkivän eduskuntaan. Pitäis varmaan tehdä jotain. Edelleenkin.

Kommentit

reino sanoi…
Yhdistät nähtävästi mielessäsi jollain tavalla monikulttuurisuuden vastaisen taistelun ja "Hitlerin valtaannousun".

Hitler kuoli n. 60 vuotta sitten.

Monikulttuurisuusideologian vastustamisessa on minun mielestäni kyse kulttuurisen diversiteetin, suomalaisen kulttuurin, suomalaisten ja Suomen suojelemisesta. Jos mikään näistä ei ole mielestäsi suojelemisen ja säilyttämisen arvoinen, niin sitten joudumme vain olemaan eri mieltä.

Mutta yritä silti hetki ajatella asiaa tältä kannalta: Tässä monikulttuurisuuskuviossa me suomalaiset, yksi maailman pienimmistä kansoista ja kielialueista, olemme se vähemmistö, jota vainotaan ja jota yritetään tuhota.

Mitä sinun mielestäsi pitäisi tehdä sellaiselle monikulttuurin vastustajalle, joka a) kirjoittelee internetissä tai b) kehtaa jopa pyrkiä eduskuntaan? Ja miksi niin pitäisi tehdä?
Antti sanoi…
No, minulla ei ole mitään erityistä tarvetta olla eri tai samaa mieltä "reinon" kanssa.

Minusta "kulttuurinen diversiteetti" (aika vastakkainen joidenkin haikailemalle monokulttuurille), suomalainen kulttuuri, suomalaiset (ihmislajin edustajina) ja Suomi (suomalaisten omana valtiona) ovat "suojelemisen" ja "säilyttämisen" arvoisia.

Tuo näkemys ei ole vastakkainen sille, että kannatan "monikulttuurisuutta" - päinvastoin. Tätä kulttuuria ja valtiota tulee "suojella" vain lainausmerkeissä, sillä kulttuuri ei ole sinänsä uhattuna, sitä tulee vain ylläpitää ja kehittää.

Samalla se "säilyy", mutta ei koskaan samanlaisena kuin mitä se nyt on - koskaan se ei edes ole ollut edes tällainen. Kulttuuri on on muuttuva olemus.

Kulttuuri ei ole tullut tänne tyhjästä, kirjoitustaito, polyfoninen musiikki, peruna, elektronimikroskooppi jne. eivät ole suomalaisia keksintöjä tai löytöjä, ja jos emme olisi ottaneet vastaan muiden kulttuurien vaikutteita, asuisimme vieläkin ehkä maakuopissa.

Missään nimessä "monikulttuurisuus" ei ole se, mikä uhkaa suomalaista kulttuuria ja kaikista vähiten ne muualla syntyneet, jotka ovat muuttaneet tänne viimeisten 50 vuoden aikana. Paljon suurempi uhka on kapitalismi, joka muuttaa suomalaista elämää kaiken aikaa ratsastamalla ja rahastamalla ihmisten perustarpeilla kulttuurista tai yhteiskunnasta vähät välittämättä. Eikä suuren rahankaan tarkoituksena sinänsä ole "vainota tai tuhota", mutta yhtenäiset markkinat ja globalisoitu tuotantokenttä ovat vain niin paljon helpommat ja tuottavammat.

Mitäkö sitten pitäisi tehdä internetissä nouseville ihmisyyden vastustajille? Ensinnäkin a) kirjoittaa takaisin, ettei satunnainen internetin lukija luule, että tuo kapeakatseinen näkemys elämästä maapallolla on rationaalisesti perusteltu tai ainoa vaihtoehto kun elämä tuntuu vaikealta ja politiikka tylsältä ja b) olla ehdottomasti äänestämättä sellaista henkilöä tai puoluetta, jota hän edustaa.
Miksikö - eiköhän se ole jo selvää?

Ainiin, Hitler todellakin tuhosi monien muiden mukana lopulta oman itsensä ja varsin olennainen osa hänen hulluuttaan oli klassinen, tietämättömyyteen, pelkoihin ja propagandaan perustuva muukalaisviha. Hitler ei ollut ensimmäinen eikä viimeinen, joka luulee, että barbaarit aiheuttavat kaikki ongelmat. Hitler vaiensi vastustajansa, mutta nyt meillä on internet. :-)
reino sanoi…
Hassua huomata, että olemme monessa asiassa varsin samoilla linjoilla.

Itse olen toki nimenomaan sitä mieltä, että "monikulttuurisuus" on juuri se, mikä uhkaa suomalaista kulttuuria.

Mutta olen kanssasi paljolti samaa mieltä siitä, että "suurempi uhka on (ylikansallinen) kapitalismi, joka muuttaa suomalaista elämää kaiken aikaa ratsastamalla ja rahastamalla ihmisten perustarpeilla kulttuurista tai yhteiskunnasta vähät välittämättä."

Rajoittamaton maahanmuutto eli ammattitaidottoman halpatyövoiman tuominen maahan työvoimareserviksi matalapalkka-aloille (koodinimi: työperäinen maahanmuutto) on nimenomaan osa tuota kapitalistien suunnitelmaa. Aivan samalla lailla, kuin teollisuustyöpaikkojen vapaa liikkuvuus pois Suomesta. Nyt vaan on tarkoitus tuoda orjatyövoimaa palvelualoille.

Tämän vuoksi monikulttuurisuushömpötys on suurkapitalistin mieleen ja palvelee hänen tarkoituksiaan yhtä hyvin kuin länsimaisen kulttuurin tuhoon pyrkivän stalinistin tarkoituksia.

En pidä itseäni tai näitä eduskuntavaaliehdokkaita "ihmisyyden vastustajina". Kyllä ihmisyys ainakin minun puolestani saa kukoistaa eri puolilla maailmaa haluamissaan muodoissa. En minä ole kenenkään maahan hyökkäämässä tai kenenkään ihmisyyttä tuhoamassa, mutta en myöskään suvaitse sitä, että minun maahani hyökätään tai suomalaisten ihmisyys tuhotaan. (Jos olet sitä mieltä, että esim. suomalaiset eivät voi "omistaa" Suomea, niin sitten meidän on vain oltava eri mieltä.)

Minä haluan vain, että suomalainen kulttuuri jatkaa olemassaoloaan, toki aina muuttuen ja muilta vaikutteita ottaen. En ole myöskään ketään täältä pois ajamassa, paitsi rikoksiin syyllistyneet ulkomaalaiset.

Kyse on numeroista: Suomi pienenä maana voi ottaa vastaan vain hyvin rajallisen määrän maahanmuuttajia, ennen kuin oma kulttuurimme tuhoutuu. Ja muuttuu nimenomaan osaksi globaalia monokulttuuria, joko islamilaista tai hollywoodilaista.

Hassua on myös se, että molemmat olemme omista lähtökohdistamme sitä mieltä, että on tärkeää "kirjoittaa takaisin, ettei satunnainen internetin lukija luule, että tuo kapeakatseinen näkemys elämästä maapallolla on rationaalisesti perusteltu tai ainoa vaihtoehto kun elämä tuntuu vaikealta ja politiikka tylsältä." Onneksi internet on olemassa. Sillä sinun edustamasi näkemys - jota myös suomalainen valtamedia kokonaisuudessaan (TV, radio, lehdet, koulut, kaikki) voimakkaasti tukevat ja propagoivat - on minun mielestäni väärä ja kapeakatseinen.

Onneksi meillä on internet.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Mahtavat banaanimuffinit

Miten herra Rovio palautti ajattelukykyni

Perunahaaksirikko pelastaa nälkäisen