Tarroja saa jakaa

Uusi, hieno, edistyksellinen Aamulehden liite kertoi minulle, että jossain blogissa on käsitelty ilmaisjakelun estämistä tarroilla. Uudesta liitteestä on siis selvästi iloa ja hyötyä. Enhän muuten olisi tiennyt, että joku muukin blogaaja on tällä asialla.
Kirjoitus nimittäin sai minut lopettamamaan kehitystyön ja laittamaan nämä esille:


(Molemmat tarrat ovat minun koneessani mustataustaisia, mutta Blogger jotenkin muutti toisen vihreäksi - mikä sekään ei ole niin huono idea...)
Kas noin, joku saisi alkaa valmistaa tuollasia tarroja ja niitä pitäisi saada ilmaiseksi esimerkiksi postitoimistoista - yksinkertaista, eikö totta!
Mistä ihmeestä tuollaiset tarrarumilukset ja jakamisidea. No, nuohan ovat oikeasti kopioita hollantilaisten vastaavista tarroista. Hollantilaisilla on jo pitkään ollut käytössä lainsäädäntö ja järjestelmä, jossa suoramarkkinoijat ja kunnat (gemeente) toimittavat halukkaille noita kahdenlaisia tarroja - ja niitä todella käytetään.


Post boxes
Originally uploaded by Dappers.
Tarroja on ovissa ja postilaatikoissa todella paljon. Hollantilaisten tiedotuksen mukaan tarroilla säästyy kantamasta vuodessa kymmeniä kiloja painettuja mainoksia takaisin kierrätysastoihin (tätä tietoa ei enää löydy, oli kyllä esillä 2006)... Hollannissakin jotkut radikaalit näyttävät myyvän omia tarrojaan (osoitetta geenreklame ei enää löydy, geen = ei).
Miksi sitten noin ruma tarra eikä palkattaisikaan Stefan Lindforsia tekemään samaa rei'itetystä alumiinista tai platinasta? Tarran ei oikeastaan tarvitse olla kaunis, vaan näkyvä. Räikeä teksti tummalla taustalla yksinkertaisesti toimii hyvin. Lisäksi voimme aina ottaa huomioon sen, että rakkailla yhteismarkkinoilla myös ainakin ilmaisjakeluiden jakaminen on vapaasti ostettavien ja myytävien palveluiden joukossa, joten mistä me tiedämme, mistä maasta seuraavat mainostenjakajat meille tulevat!

Kommentit

Halo Efekti sanoi…
Mulla on tämä postilaatikossa
http://www.seppo.net/ei-mainoksia-kiitos

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Mahtavat banaanimuffinit

Siitä ruokaa, mitä kaupasta löytyy

Pasteijat nyhtökaurasta - versio 1