Meditaation viileä tuuli

Vielä on käsittelemättä pari Aamulehden aikaisempaa juttua, mutta tartutaan suoraan tämänpäiväiseen: Toimittaja Matti Kuusela on käynyt Sahaja-joogan yleisötilaisuudessa ja sanoo kokeilleensa meditaatiota.
Milloinkahan Aamulehti lähettää toimittajiaan erilaisten kristillisten herätysliikkeiden tilaisuuksiin selvittämään, onko Totuus tai Jumala siellä? (Aamulehden Taneli Heikka oikeasti kävi Amma-keskuksessa Intiassa tekemässä jutun ja keskeinen kysymys koko Valo-lehdessä julkaistussa reportaasissa oli "Onko Amma Jumala?"...)
Sahaja-joogasta ollaan tietysti siitäkin montaa mieltä, mutta Matti Kuusela ainakin aikoo kokeilla oppimaansa meditaatiotekniikkaa vielä uudelleenkin.
Yhden pettymyksen Kuuselalle voisin kyllä aiheuttaa, jos hän tämän lukisi: Kundalinii ei tunnu kämmenessä. Yleisötilaisuudessa esitellyn tekniikan tapaan viileän tunteen kämmenessä voi tuntea, jos hieroo kämmentä muutaman kierroksen vaikka omaan polveensa, kiertosuunnalla ei niin väliä. Kun sitten irroittaa kämmenensä polvesta hitaasti, voi joskus tuntea viileän tuulen kämmenessään. Se ei tietenkään ole kundalinii, vaan kämmen lämpeni hankauksesta ja sen jälkeen tavallinen huoneilma voi tuntua viileältä...

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Mahtavat banaanimuffinit

Miten herra Rovio palautti ajattelukykyni

Perunahaaksirikko pelastaa nälkäisen