Kommunisteja ja kommunisteja

En ollut seuraillut Kansan Uutisten kirjoitteluja enkä Suvi-Anne Siimeksen kommentteja puolueen tilasta. Sen sijaan näin hänet tiistai-iltana tv:tä sulkiessani kakkosen Inhimillisessä tekijässä.

Kun seuraavana päivänä tuli uutinen, että Siimes eroaa puheenjohtajan paikalta, aloin lueskella ympäriinsä löytääkseni selityksiä, mikä nyt on muuttunut, kun puheenjohtaja eroaa. Äsken päädyin Siimeksen blogiin ja siellähän se lukee: Siimes on tajunnut, että Vasemmistoliitossa on paljon kommunisteja ja he hoitavat asioita omalla tavallaan.

Perheessämme kulkee tarina 50-luvulta eli ajalta ennen minua, kun vanhempani olivat Pispalan työväentalon vahtimestareita ja kolmilapsinen perhe asui siis työväentalolla. Kesken ruokailun isä oli sanonut: "Shhh - tuolla kulkee jotain ihmisiä." "Ei siellä mitään ihmisiä ole, ne on kommunisteja", oli veljeni selvittänyt tilanteen.

Isäni eläessä ehdin kuulla paljon muitakin tarinoita kommunisteista, heidän tekemisistään ja puheistaan, eikä minulle ollut mikään uutinen, että Vasemmistoliitossa on kommunisteja. Ehkä samasta syystä en myöskään koskaan ole äänestänyt SKDL:ää enkä olisi voinut päätyä sen puheenjohtajaksikaan tietämättä asioiden oikeasta laidasta edes jotakin. Kyllä demari kasvattaa ymmärtämään kommunisteja.

Kohta Siimeksen haastattelun jälkeen ykkösen tv-uutiset näyttivät Bushin vastaista mielenosoitusta Intiasta ja kirkkaanpunaisessa mielenosoittajan lipassa on kirjaimet CPI(M) - Communist Party of India (Marxist). Niitä on sielläkin...

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Mahtavat banaanimuffinit

Miten herra Rovio palautti ajattelukykyni

Perunahaaksirikko pelastaa nälkäisen