Onko joulu sinulle kristillinen juhla?

Kylläpä tätä veivataan, mutta kun aaton Aamulehti* (rekisteröityminen vaaditaan, mutta juttuja on myös ilmaiseksi) julkaisi Taloustutkimus Oy:llä mitään minusta tietämättä teettämänsä "tutkimuksen".

Aamulehti otsikoi sen "Suomalaiset pitävät joulua edelleen kristillisenä juhlana", vaikka kolmannes vastaajista valitsi vaihtoehdot "osittain eri mieltä" tai "täysin eri mieltä", kun väite oli: "Joulu on perheessänne kristillinen juhla". Suomalaiset! Kaksi kolmasosaa ei ole koko kansa!**

Lisäksi 16% on vastannut "ei samaa eikä eri mieltä". Mikä heille on ollut epäselvää? Joulu? Perhe? Kristillinen vai juhla?

Oikeasti siis vain 52% (toisin kun juttuun kirjoitettu 57% antaa ymmärtää) suomalaisista on vastannut edes osin myöntävästi siihen, että "joulu on kristillinen juhla". Se ei ole paljon. Lienee siis vieläkin oikein todeta, että joulu ei ole kristillinen juhla.

* Suuri syy sille, että nykyään koen tarvetta kirjoittaa jonnekin on tämä paikallislehtemme Aamulehti, joka jaksaa vetää linjaansa ja julkaista aivan käsittämättömiäkin juttuja. Toisaalta ajatuksia herättävä media voi olla ihan hyväkin asia, eli mitä minä tässä valitan.

** Toki ennenkin vaalitulos 51%/49% tms. on "selvä enemmistö", mutta siitä(kin) ehkä myöhemmin(kin) ja tällä kertaa 52% on suomalaiset...

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Mahtavat banaanimuffinit

Siitä ruokaa, mitä kaupasta löytyy

Pasteijat nyhtökaurasta - versio 1