Kikpapujauhot (gram, besan, chickpea flour) ovat todella monikäyttöisiä. Ne ovat keskeisiä monessa intialaisessa ruokalajissa (pakorat, pudlat, litit jne.) ja helposti lisättävissä kaikenlaisiin taikinoihin tai suurukseksi vaikka paistoksiin. Panisse (r.) ja socca (i.) on helppo ja herkullinen Välimeren alueen pikkupaistos, joka tehdään käytännössä pelkistä kikjauhoista, eikä varmaan koskaan syödä yksikössä, joten siitävoi varmaan käyttää suomen kielen monikoita panisset tai soccat. :-) Panisset neljälle hengelle 1 l vettä vähän oliiviöljyä 1 tl suolaa 300 g kikpapujauhoja (mahdollisesti jotain vihreää, persiljaa, lehtiselleriä tms. iso kourallinen silputtuna) paljon oliiviöljyä paistamiseen karkeaa suolaa ja mustapippuria päälle Voitele ensin tasapohjainen vuoka (väh. A4) tai pelti oliiviöljyllä. Laita vesi, öljy ja suola kiehumaan kattilaan. Ennen kuin vesi kiehuu, ala vispata kikpapujauhoja sekaan kuumaan veteen. Jatka vispaamista muutama minuutti ja vaihda sitten ...
Kommentit
> http://kimmopekari.blogspot.com/)
ota käyttöön myös Google toolbarin BlogMe! toiminto, sillä saa helposti leikattua matkaan entistä kaikki ne jutut jotka ei ole niin tärkeitä että niitä viitsisi mihinkään alkaa arkistoimaan, mutta mitä toisaalta kahden viikon päästä miettii tyyliin "luin jostain joskus että jokin oli jotain mutten nyt muista että mitä"
kaikkea hyvää,
Kimmo