Nokkosta hieman toisenlaisena mössönä!
Nyt siis kesäkuun lopun nokkosia, joista otin vain lehtiä, eikä näin seuraavana päivänä enää tunnu nokkosen polttamia sormissa...
Nokkosmössö II
n. 1 l nokkosen lehtiä
öljyä
tuoretta chiliä
hajupihkaa
karrimaustesekoitusta
mustasuolaa
suolaa
3 runsasta rkl maapähkinätahnaa
1 pkt kikherneitä
kaurakermaa
vettä
Laita nokkoset kattilaan, kaada päälle kuuma vesi ja anna kiehahtaa. Tämä riittää ryöppäykseksi, joten kaada nokkoset siivilään ja muista, että keitinveden voi ottaa talteen vaikka huonekasvien lannoitusvedeksi. Jotkut huuhtelevat hiuksiakin sillä ja se kai voisi auttaa hilseilyyn, mutta en muista varmuudella...
Nokkosista voi puristaa vähän lisää vettä pois, ettei sitä tule sitten kauheasti, kun hienonnat nokkoset leikkuulaudalla.
Laita kattilaan vähän öljyä, silputtu chili, hajupihka, karrimauste, maapähkinätahna, kikherneet, ja kaurakerma. Sekoita maapähkinätahna tasaiseksi kastikkeeseen. Lisää tarvittaessa (kuumaa) vettä. Lisää vähän mustasuolaa ja maista suola sopivaksi.
Kommentit