Nokkosmössö eli kevättä, kikherneitä ja perunoita

Hyvinvarustellusta kaapista löytyi paketillinen kikherneitä ja kaupasta sai neljä perunaa 60 sentillä. Siispä:
Nokkosmössö
tuoreita nokkosia
perunoita
kikherneitä
öljyä (nyt kylläkin meni Eleplantin kovaa ruokamargariinia)
tuoretta chiliä (tai siis niitä kauan sitten ostettuja pakastimesta, ehkä 0,2 g)
maapähkinätahnaa (kuiva purkin pohja, joka ei oikeasti seonnut, mutta voisi toimia)
hajupihkaa
karrimaustesekoitusta (tavoitteena oli garam masala, mutta tätä löytyi)
suolaa
Perunat on pesty, lohkotaan ja laitetaan kattilaan kiehumaan. Kikherneet kaadetaan paketista siivilään ja huuhtaistaan vähän.
Nokkoset voisi tietysti soseuttaa vaikka tehosekoittimessa, mutta vaikka en tykkääkään, jos nokkosruokiin jää liikaa tikkuisuutta (otin siis kokonaisia versoja näin keväällä, varret ovat tosi pehmeitä, kesällä otan vain lehtiä ja aivan latvat), niin toisaalta, tykkään, että nokkosiin jää vähän rakennetta, joten silppusin niitä vain veitsellä. Kahdessa erässä, koska eivät meinanneet mahtua leikkuulaudalle.
Kun perunat ovat aika pehmeitä, kaadetaan nekin siivilään papujen päälle.Kattilaan laitetaan rasva ja mausteet, kipataan pavut ja perunat sinne. Nokkoset perään. Maapähkinätahna voisi siis kivasti pyöristää ja tuoda vähän kosteutta, mutta eilinen ei oikein seonnut. Vettä lisäsin pari kertaa.
Suolaa saa laittaa aika reilusti, kaikki pääraaka-aineet "syövät" sitä ihan merkittävästi.
Ruoka on valmista!
Tämähän vaikuttaa kovin samanlaiselta kuin aiemmin kirjaamani Alu channa palak, mikä ei tietenkään hämmästytä minua tai ketään, joka minut tuntee.
Kommentit