Alu channa palak – tai no: vihreä karri

Noinhan monet intialaiset ruokien nimet on muodostettu: alu on peruna (aloo on vain sen huono translitteraatio englanninkielisille), channa on kikpapu ja palak on pinaatti. Mutta kun en osaa intiaa, enkä tiedä, mikä on selleri, niin olkoon nyt sitten vaikka vihreä ka rri.

Periaate ja synty kuitenkin perinteinen: öljyä, mausteita, kasviksia ja papuja tölkistä. Kuulin keittiöön hankitun eilen perunoita ja kikpapuja, joten siitä tuli mieleen pinaatti, jota ostaessa muistin myös kauramaidon.

Vihreä karri

(4 annosta)

8 perunaa
3 sellerinvartta
tuoretta chiliä
0,5 dl oliiviöljyä
juustokuminaa
sarviapilaa
hajupihkaa
suolaa
300 g pakastettua pinaattia
1 pkt kikpapuja
2,5 dl kauramaitoa (Oatly)

Lohko perunat sopiviksi. En edes kuorinut, kun olivat niin siistejä luomuperunoita. Laita kattilaan öljy ja juustokuminan ja sarviapilan siemenet ja paista perunalohkoja ehkä 10 min. Niitä pitää sekoittaa luultavasti välillä, etteivät tartu pohjaan, mutta samalla siivuta sellerinvarret ja pilko chili ja lisää ne sitten perunoiden joukkoon. Lisää hajupihka ja suola. Lisää kikpavut. Lisää pakastettu pinaatti ja luultavasti haluat antaa kattilan olla kansi päällä pienellä lämmöllä niin, että pinaatit sulavat tohjoksi. Lisää kauramaito, ja anna kiehua hiljaa kunnes perunat ovat kypsiä. Pitää sekoittaa välillä, koska todellakin tarttuu pohjaan muuten.

Koska tiedän määrät tarkasti, ja kahden hengen ruokailun jälkeen siitä jäi kaksi annosta huomiselle, pystyn laskemaan annoksen energiasisällön:

rasvaa 16 g (580 kJ) - 49,6% energiasta
hiilihydraatteja 27 g (460 kJ)  - 38,0% energiasta
proteiineja 9 g (150 kJ)  - 12,3% energiasta

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Mahtavat banaanimuffinit

Kuusi väriä: Violetti

Urheilu ja moraali