Resepti uusiksi - täällä onkin vain nyhtistä

Ruokaidea lähti tänään perunoista, ajattelin sellaisia isoja lohkoperunoita ja paistetuille savutofusiivuille tuli kannatusta myös. Kun sitten äänestyspaikan jälkeen pääsin kauppaan, siellä ei ollutkaan tofua! Kaikki hyllypaikat olivat tyhjiä! Tähän on tultu! (Toki olisin halunnut vain yhden paketin savunmakuista.)
No, kyseinen market on varma nyhtispaikka ja vielä hetken mietin tofusiivuja ja nyhtiksen ostamista “varalle”, mutta samalla sain aivoni nyrjäytettyä toiseen reseptiin eli peruna-parsakaali-savutofupaistokseen ja sen modaamiseen:

Juurespaistos inkiväärinyhtiksellä ja kookoksella

perunoita - ehkä kilo
porkkanoita - ehkä kahdeksan
varsiselleriä - noin kolme vartta
inkiväärinyhtökauraa - 1 pkt
karrijauhetta - 3 tl
hajupihkaa
soijakastiketta - melko loraus
oliiviöljyä - vähintään puoli desiä
kookosmaitoa - 1 prk
vettä





Lohko perunat ja porkkanat - ei tarvitse edes kuoria! - ja pätki selleri sopiviksi paloiksi. Parasta olisi sekoittaa (aika isossa) kulhossa kaikki muu paitsi kookosmaito: lohkot, karri, soijakastike, öljy ja nyhtis. Sitten seos syväreunaiseen uunivuokaan ja päälle kookosmaito ja vettä (kuumalla vedellä saa jäyhän kookoksen nesteeksi). Alkuperäisessä reseptissä vettä laitettiin kookosmaitotölkillisen verran - tänään se oli vähän liian paljon.

Laita vuoka uuniin 200 asteeseen, sekoita välillä ja anna olla kunnes perunat ovat kypsiä, ehkä noin tunti.
Tarjoile sellaisenaan tai riisin kanssa.
Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Mahtavat banaanimuffinit

Aukeneeko seesami?

Pasteijat nyhtökaurasta - versio 1