Hikariwok eli variaatio bataattiwokista

Hikariwok
pala tuoretta inkivääriä ja kurkumaa pilkotaan pieneksi silpuksi
1 pkt savunmakuista tofua suikaloidaan n. 1 cm paksuisiksi siivuiksi
öljyä
alle 300 g vehnänuudelia
1 rkl punaista Hikari-misoa
Laita vesi kiehumaan nuudelien keittämistä varten.
Sekoita miso ensin pienempään määrään kuumaa vettä, sitten n. 2 dl.
Laita wokkiin öljyä, puolet silputusta inkivääristä ja kurkumasta ja bataattisuikaleet. Paista mahdollisimman kuumalla ja sekoita riittävästi, etteivät bataattisiivut pala. Pyri saamaan bataatti mahdollisimman kypsäksi, mutta ei tietenkään pehmeäksi. Laita paistetut bataattisuikaleet sivuun.
Laita wokkiin öljyä, loput inkivääri ja kurkuma ja tofusuikaleet ja paista normaalisti.
Laita nuudelit kiehuvaan veteen, varo ylikuohumista ja keitä pehmeäksi. Valuta vesi pois - voit ottaa sitä talteen.
Kun tofut ovat saaneet jonkin verran väriä, laita wokkiin bataattisuikaleet ja valutetut nuudelit (älä anna niiden seistä, etteivät ne muutu klöntiksi). Kaada päälle misovesi. Lisää tarvittaessa vettä, nuudelit ja bataatitkin saattavat imeä sitä ja on kivaa, jos wokissa on "vähän lientä".
Miso on aika suolaista, joten kannattaa tarkistaa, ennen kuin lisää esim. soijakastiketta. Tarkkaavainen lukija saattaa huomata, että tässä ei ollut chiliä - mitä tietenkin voi laittaa oman maun mukaan, valmistusvaiheessa tai vaikka syödessä makean chilikastikkeen muodossa.
Tarjoile kuumana ja syö puikoilla.
Kommentit