No nyt rasismista "keskustellaan"

Facebook vie nykyään paljon tätä kirjoitusintoani, sillä siellä käydään hyviä keskusteluja ja välitetään mielenkiintoisia linkkejä ja sen vuoksi minäkin sain tietää tästä Fatim Diarran hyvästä blogikirjoituksesta.

Olisi tietenkin ollut arvattavissa, että keskustelu rasismista saa sellaisia muotoja, mistä Diarrakin kirjoittaa: Rasismi eli erilaisuuden pelko ja siitä johdettu vihamielinen suhtautuminen on "luonnollista" ja "inhimillistä" kuin parsakaalin inhoaminen ja nenänkaivelu julkisella paikalla, mutta enpä olisi uskonut, että Perussuomalaisiin liittyneet rasistiset Suomen Sisun yms. ajatuskaventumien kannattajat saavat välitettyä Perussuomalaisten äänestäjiinkin sellaisen uhon, että se nyt jo tulee esille kun Erinäköisiä Ihmisiä ahdistellaan.

Olen aiemmin usein kehunut esim. internetin keskustelupalstoja ja näitä blogeja sillä, että a) todella monet ovat löytäneet täältä paikan purkaa pahaa oloaan ja b) monet laput silmillä elävä (kaltaiseni) on voinut todeta erilaisia ihmisiä ja "ajatuksia" todellakin olevan olemassa.

Viime aikoina vain on käynyt ilmi, että tässä samassa internetissä humanististen tieteiden tohtori löytää (tunteettomaan ihmiskuvaansa sopivan) selityksen Suomen ongelmiin ja että meillä todellakin on taas* puolue, jonka kannattajat uhoavat päällekäyvästi olevansa sen puolueen kannattajia. Internet ehkä ja toivottavasti sopii tähän toisenlaisenkin kehityksen alkujen esilletuomiseen ja kasvattamiseen, mutta pitäis varmaan ottaa lappuja silmiltä ja tehdä jotain muutakin.

(* Tätä urheilukannattajilta tuttua "me hakataan teidät pelikentällä ja ehkä myös katsomossa ja kadulla" -asennetta on ollut esim. kommunisteilla, jotka viime vuosisadan eri käänteissä jälkeen odottivat Suomen muuttuvan sosialistiseksi (ja totalitaristiseksi) kuten Suuri Neuvostoliitto heitä innoitti. Isoisäni ja isäni edustivat rintamavihollinen/-petturi sosialidemokratiaa, joten edellisen oveen naulattiin pilkkaava lappu (ei ollut spraymaaleja ei) ja jälkimmäiselle metallimiehelle luvattiin kadunlakaisijan paikka tulevassa ihanneyhteiskunnassa. No, niin ei käynyt, sen sijaan saatiin jotain muuta.)
Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Mahtavat banaanimuffinit

Pasteijat nyhtökaurasta - versio 1

Siitä ruokaa, mitä kaupasta löytyy