Turkistarhaus loppuu Suomessa vihdoinkin

Siltä se näyttää. Turkistarhaajien viimeinen propagandatempaus on järkyttävä, nyt pelotellaan paitsi sillä, että Suomeen tulee konkursseja ja työttömiä, niin myös turkistuotannon vastustajat aiheuttavat sen, että samalla kielletään villasukat, maito ja hampurilaiset.

Kun menin katsomaan Hesarin sivuilta uutista tuosta kampanjasta (jota en onneksi nyt illalla selaamastani lehdestä ainakaan heti löytänyt) vilkaistakseni samalla keskustelua jossa tietenkin toistetaan kaikkia "fiksuja" argumentteja oikein olan takaa, niin löysinkin ilokseni kirjoituksen, joka on ollut näköjään viime viikolla Hesarin pääkirjoitussivulla: Suomen turkismoraali on puhdasta hurskastelua.

Siinä on taas kerran sanottu niitä turkistarhaajien tiedottajan mukaan "niin sanottuja tietoja". On se outoa, että epätietoa julkaistaan Hesarin pääkirjoitussivulla! Ehkä muuten tuo otsikko on toimituksen tekemä, sillä kuten kirjoituksesta käy ilmi, ei Suomella ole turkismoraalia, vaan moraaliset kysymykset nimenomaan "saavat kyytiä" ja "toissijaistetaan" eli niistä ei todellakaan välitetä.

Mitä tulee turkistuottajien propagandaan, niin sikäli, kuin olen kampanjasta mitään saanut selville, niin hehän ovat oikeassa. Aika monet aktiiviset turkistuotannon vastustajat ovat valmiita kieltämään maidon, nahan ja villan tuotannon. Nämä täysvegaanit ovat kuitenkin pieni vähemmistö meistä suomalaisista, jotka haluamme oikeasti kieltää turkistuotannon, joten pelottelu on taaskin vain pelottelua olemattomilla kummituksilla.

Vaikka minä vegetaarina soisinkin, että lihantuontanto enimmäkseen loppuisi, niin sitä minä en olisi kieltämässä - kunhan eläimille taataan paremmat elinolosuhteet. Tämä olisi myös lain mukaista, sillä Eläinsuojelulaki alkaa näin:

1 §
Lain tarkoitus

Tämän lain tarkoituksena on suojella eläimiä parhaalla mahdollisella tavalla kärsimykseltä, kivulta ja tuskalta.

Lain tarkoituksena on myös edistää eläinten hyvinvointia ja hyvää kohtelua.

Tämä on suomalainen "älä lyö hevostas" -perinne ja periaate. Nythän kehitys on vienyt mm. siihen, että maito- ja lihatilojen koot kasvavat ja muuttuneiden "tuotantotapojen" vuoksi karjan laiduntamisesta on luovuttu, joten laiduntaminen on jouduttu säätämään pakolliseksi, mutta koska suuren navetan läheltä ei löydy mahdollisuutta laiduntaa sataa lehmää joka päivä, niin laiduntamisvelvoitteeseen on myönnetty poikkeuksia - ja kaikki tämä vain rahan vuoksi.

Mutta ensin tuo turkisjuttu.

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Mahtavat banaanimuffinit

Pasteijat nyhtökaurasta - versio 1

Musta kumina on hyvää