Urheilu ja moraali

Muutama viikko sitten oli Hesarissa juttu ammattirikollisuudesta. Lehti on mennyt kierrätykseen, mutta onneksi netistä löytyy se julkaisu ja väitöskirja, josta juttu kertoi: Adventurers and Risk-Takers: Finnish professional criminals and their organisations in the 1990s cross-border criminality, Mika Junninen 2006, European Institute for Crime Prevention and Control, affiliated with the United Nations.

Hesari oli nostanut jutusta esille yhden ajatuksen, joka on minusta mielenkiintoinen: Junnilan haastattelemia 21 ammattirikollista (n. 20 % Suomen kaikista ammattirikollisista) yhdisti yksi asia: He kaikki olivat nuorina aktiivisesti harrastaneet urheilua.

Junnila jatkaa kirjoittamalla kilpailuhenkisyydestä, voittamisen ja parhaana olemisen halusta. Samoin ilmeistä on ollut jännityksen, seikkailun ja rajojen etsintä. Tuo kaikki liittyy urheiluunkin, mutta voisiko urheiluun liittyä muutakin?

Voisiko tässä olla yhteyttä siihen moraaliin, mitä urheilussa opetetaan ja näytetään harjoitettavankin: Kaikkea saa yrittää, kunhan ei jää kiinni.

2 kommenttia

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Mahtavat banaanimuffinit

Pasteijat nyhtökaurasta - versio 1

Siitä ruokaa, mitä kaupasta löytyy