Perunahaaksirikko pelastaa nälkäisen

Kirjoitin tämän eilen illalla sohvan pohjalta Facebookiin, joten voin varmaan kopioida sen tänne reseptieni joukkoon.

Wreck neljälle hengelle

1 kg juuri keitettyä perunaa roisisti lohkottuina
2 rkl kuivattua tilliä
kunnon lorotus oliiviöljyä
2 pss pakasteherneitä
yhden sitruunan mehu ja vähän kuorta
1 pkt tomaattinyhtistä
200 g cheddaria raastettuna
vähän suolaa

Keitetyt perunat "lohkotaan", kaikki sekoitetaan keskenään ja levitetään uunipellille.

Uunissa (150-200 °C) ei tarvitse pitää pitkään.

Tämä on siis oikeasti syntynyt nyhtiksen parin vuoden takaisesta kausimausta, tillistä, mikä oli hyvää ja jonka kääreessä oli "perunaveneiden" ohje. No. "Kiireinen" ruoanlaittaja ei ole keittänyt perunoita etukäteen, joten päätyy käsittelemään vastakeitettyjä ja mahdollisesti pienikokoisia uusia perunoita, joten pysyvätkö ne kasassa? Eivät. Pellille tuli parilla yrityskerralla "veneitä" ja lisäksi kasa pieleen menneitä "veneitä". Lopulta huomasimme, ettei muoto vaikuta makuun tai varsinkaan syömiseen kahden hengen taloudessa, joten päädyimme "lohkomaan" kaikki perunat kuorineen, sekoittamaan kaiken kulhossa ja kaatamaan sitten pellille tasaiseksi matoksi, ei sentään kasaksi.

Niinpä tämän nimi on peruna-wreck tai tuttavallisemmin vain wreck.

Koska tämä on kuitenkin pikaruokaa, niin minulla ei ole tästä kuvaa. Ainoa kuva, jonka löysin, on wreckiä varten "lohkotusta" perunasta. Ehkä muistan ottaa kuvan myöhemmin. Osan juustosta voi tietty säästää kaikkeuden päälle.

Tuosta siis kaksi henkeä syö reippaasti ja lisäksi ja kaksi reilua annosta kahteen eväsrasiaan.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Mahtavat banaanimuffinit

Siitä ruokaa, mitä kaupasta löytyy

Musta kumina on hyvää