5. tammikuuta 2017

Mitä tehdä, kun haluaa syödä loput maapähkinätahnasta?

Olin pyytänyt luvan ruusukaalien ostamiseen: alle 2 € pusseja on nykyään kaupassa ja ne tuntuvat olevan jotenkin tuoreempia kuin aiemmin yleiset "rasiat", mutta kaikki eivät tykkää ruusukaalista niin paljon kuin minä, mikä on ymmärrettävää ja sinänsä kunnioitettava mielipide.

Sitten tuli aika tehdä jotain "nopeasti", jotain "pastaa" eli tällaista siitä tuli - ja oli hyvää:

Purkinpohja-ruusukaalipasta

ruusukaaleja
öljyä
juustokuminaa
chiliä
hajupihkaa
suolaa
tomaattimurska
jämät maapähkinätahnapurkista
jämät kaurakermapurkista
vettä


Perkaa ruusukaalit eli huuhtele, leikkaa kanta pois (jolloin usein lähtee päällimmäisiä lehtiä pois, mutta jos ne ovat hyviä, älä heitä pois) ja halkaise, isoimmat neljänneksiksi.

Laita kattilaan öljy, pilkottu chili, muut mausteet ja ruusukaalit. Anna vähän käristyä ja lisää sitten tomaattimurska. Lisää maapähkinätahna, kaurakerma ja vettä niin, että saat maapähkinätahnan leviämään. Pidä kattila aika pienellä ja varmista, ettei kastike kuivu liikaa, sillä se tarttuu pohjaan aika helposti eli sekoittele välillä ja lisää tarvittaessa vettä.

Laita pasta kiehumaan suolavedessä. Kun pasta ja ruusukaalit ovat kypsiä, sekoita pasta kastikkeen joukkoon.

Meillä jämistä tuli kolme annosta ja tarkan reseptin perusteella sain laskettua seuraavia määriä per annos:

energiaa 2690 kJ (640 kcal)
rasvaa 34 g (1240 kJ) - 47,0% energiasta
hiilihydraatteja 66 g (1120 kJ)  - 40,9% energiasta
proteiineja 19 g (330 kJ)  - 12,1% energiasta

Lähetä kommentti