14. heinäkuuta 2014

Bagian-muhennos tempestä

Laitoin Facebookiin kuvan tempeh-siivuista grillillä ja Indonesiassakin asunut ystäväni sanoi, että he ostavat tempeä joka viikko, mutta kun kysyin, miten he sitä laittavat ruoaksi, niin vastaus oli "teen niin kuin Indonesiassa opin, leikkaan sen siivuiksi ja paistan rapeiksi".

No, vaimo laittoi tempeä pari viikkoa sitten tomaattikastikkeeseen ja oli hyvää, mutta tänään kun yhtäkkiä huomasin, että pitää kai laittaa ruokaa ja että jääkaapissa on vielä paketti tätä soijaherkkua, niin sävelsin tällaisen kokoonpanon:

Bagian-muhennos neljälle

kastike
öljyä
juustokuminaa
1 tuore chili
tuoretta inkivääriä
2 tl karrimaustesekoitusta
ketjap manisia
suolaa

1 pkt tempeä (300-400 g) - leikataan 2 cm kuutioiksi, paistetaan upporasvassa muutama minuutti ja laitetaan kastikkeeseen
3 paprikaa - leikataan 2 cm paloiksi ja kypsennetään kevyesti kuumassa wokissa, lisätään kastikkeeseen


Kohta syödään, joten en sano mausta vielä paljon mitään, makupalat olivat OK: karrista tomaattikastiketta ja tempeä...
Lähetä kommentti