Hard * * rock * * suvivirsi

Kevätjuhlakoordinaatio on mennyt hyvin sikäli, että nuorimman tarhakevätjuhla oli eilen illalla, vanhimman koulussa tänä iltana ja keskimmäisen koulussa huomenna. Työkaverille jo sanoinkin, että tämä kevätsesonki on sikäli helpompi, ettei ole (kai?) olemassa pikkukevätjuhlia.

Helpoksi näitä juhlia ei kuitenkaan tee tämä nykyinen populaarikulttuurin vaihe, jota elämme, halusimme tai emme. Tiedättehän sen viimevuotisen euroviisvuoittajan? (2-100 vuotta sitten tuolla kysymyksellä olisi ollut ihan erilainen merkitys.)

Eilen tarhan takapihalla, ensimmäisen kesäillan alettua, rastin henkilökunta jakoi mehujäät ja sitten eskarilaiset esittivät ohjelmaa. Kyllä. Poikien bändi "soitti" koskettimia, lelukitaraa, mandoliinia, sekalaista lyömäsoitinkokoelmaa ja solistilla oli mielenkiintoinen teipattu mikkiständi, jossa oli monitori ja main speaker samassa jalustalaatikossa. Solistin "ohjaavan valonsa menettäneet lampaat" olivat hieman vielä enemmän hukassa kuin tavallisessa "syntisten yössä", mutta Kovaa Rokkia tuli täysin Hallelujaa. Hienoa? Ei.

Tänään 4 A:n tytöt olivat tehneet koulun voimisteluesitysperinteitä kunnioittavan koreografian samaiseen popkappaleeseen. Kunnioitettava suoritus, mutta aivan älytön biisi. Toisaalta, saman koulun musiikkiluokan opettaja soitti kyseistaä euroviisuvoittajakappaletta omalle luokalleen voiton jälkeen useamman kerran. Joten turha ihmetellä. Kysyn silti: Miksi? (Kysyn itseltäni ja jään ilman vastausta kun en kehtaa kysyä aikuisilta ihmisiltä tuollaisia.)

Näin luodaan uusia perinteitä, saas nähdä miten pitkään tämä kestää - ja minkälainen versio huomenna nähdään. Suvivirttä kuitenkin lauletaan kaikissa näissä kevätjuhlissa, eilen yksi säkeistö, tänään kolme, huomisesta en vielä tiedä, kun keskimmäiselle oli opetettu sitä vasta tänään ja silloin on vaikea tietää, montako niitä säkeistöjä on ja mikä tulee kertosäkeenä.

Taas linnut laulujansa visertää kauniisti,
myös eikö Herran kansa Luojaansa kiittäisi!
Siis hirviöiden huuto ja kuoro enkelten
saa kaiken peittää alleen on aika festarien.
Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Mahtavat banaanimuffinit

Pasteijat nyhtökaurasta - versio 1

Siitä ruokaa, mitä kaupasta löytyy