Ei Viivi Avellánia tarvitse pilkata

Uutisten mukaan Viivi Avellán, se eurovaaliehdokas, on saanut oman tv-ohjelman, Viihdeuutiset. Se tulee sellaiseen aikaan, etten ole edes vahingossa sattunut näkemään sitä. Ohjelmasta ja Avellánista on kuitenkin riittänyt niin paljon juttua, että en voi olla tietämättä asiasta.

Hesarin Nyt-liitekin pari viikkoa sitten oli laittanut kanteen Avellánin kuvan ja paljon lupaavan otsikon: "Liian tuttu tv:stä - Viivi Avellán on kyllästynyt omaan naamaansa - ja kohta ovat katsojatkin." Otsikko siis lupaa, että ohjelmaan ei suhtauduta ylistäen ja halveksuntaa onkin kolmelle sivulle levittyvässä jutussa paljon. Kysyn vaan miksi.

Minun on myös helppo vastata itse: Ei tavallisten toimittajien ja sivistyneiden lehdenlukijoiden ole helppo hyväksyä sitä, että joku vaalea nainen selvästikin ulkonäkönsä perusteella pääsee viihdeuutisten toimittajaksi. Niin se vain nyt on.

TV on tv ja maikkari on maikkari ja viihdeuutiset ovat viihdeuutisia. Ei kai sinne kukaan sopisi paremmin kuin Viivi Avellán, joka ei tietenkään ole perinteisen viihdealan ammattilainen vaan pelkkä tv-tähti - niin ja erään puolueen entinen eurovaaliehdokas...

Odottelin viikon tuon jutun jälkeen, että onko lukijapalautetta siitä, että koko pilkkaava kirjoitus on aika tökerö. Ei ollut palautetta. Juttu on tökerö siksikin, että jos kyseistä juontajaa, kanavaa tai ohjelmaa ei arvosta, niin sen voi jättää huomiotta. Sen sijaan Nyt-liite haluaa tehdä kaikille selväksi, että "harva toimittaja on oppinut ammattinsa mallikoulussa" ja ettei Avellán edes tiedä, mitä "habitus" tarkoittaa (tai "hapatus").

Näin Nyt-liite siis antaa oman kortensa kekoon, jotta voidaan ylläpitää mielikuvaa tyhmästä blondista, jossa hyvää on vain ulkonäkö ja sekin katoavaa. Tyhmä blondi on sama mielikuva, jota fiksut tv-tuottajat ajattelevat valitessaan näitä juontajia ohjelmiinsa. Sen saman mielikuvan vuoksi monet lukevat juttuja ja katselevat ohjelmia - kovin syvällistä ei tämä elämä enimmäkseen ole eikä sitä syvällisyyttä tai ammattitaitoa voi ainakaan viihdeUUTISISTA löytää.

Tietenkin voi kysyä myös sen tyhmän kysymyksen, että johtuiko koko tyhmä lehtiartikkeli vain siitä, että Avellán lähti pois Sanoma-WSOY:n neloskanavalta.

2 kommenttia

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Mahtavat banaanimuffinit

Pasteijat nyhtökaurasta - versio 1

Musta kumina on hyvää