Jyrki Lehtola on erinomainen kolumnisti?

Sellaisen käsityksen voisi saada, jos vain lukisi Jyrki Lehtolan viime sunnuntain kolumnin netissä saamat kommentit.

Loistavaa tekstiä! kiitos ja jatkakaa samaan malliin! ... Erittäin asiallinen teksti, ... Oikein hyvä ja asiallinen teksti! Tätä lisää! ... Oho, kylläpäs oli mukavaa lukea välillä tekstiä, jossa ei suoraan tuomita kaikkia narkkareiksi ja mömmöjen käyttäjiksi. ... Erittäin hyvä artikkeli! ... Kiitos ja kumarrus, toivottavasti ei J. Lehtolaa hyllytetä=) ... Todella hyvä juttu,

Tietysti, jos lukee Lehtolan kolumnin, niin saattaa ihmetellä, että mikä siinä nyt niin ihmeellistä on. No, ei mikään, kunhan on huumemyönteinen ja juttua on mainostettu hamppu.netin etusivulla ja Humaania Päihdepolitiikkaa ry on lainannut koko kolumnin omaan "blogiinsa".

Että sillain.

Kommentit

Anonyymi sanoi…
"Oho, kylläpäs oli mukavaa lukea välillä tekstiä, jossa ei suoraan tuomita kaikkia narkkareiksi ja mömmöjen käyttäjiksi"

Juu tuosta kyllä huomaa miten ylistin artikkelia, mielenkiintoisia poimintoja olet siihen ottanut. Käsittääkseni tuolla ilmaisin että on kiva lukea kerrankin lehdestä jotain mikä pitää paikkansa, eikä sitä ainaista leimaamista. Jos aikuiset ihmiset eivät viitsi ottaa asioista selvää vaan puhuvat paskaa toisilleen ja lapsilleen niin varmaan on jossain vikaa, tällä kertaa ei ollut ainakaa lehtiartikkelin kirjoittajassa joka oli asioista ottanut selvää.

Olisi myös kiva tietää miksi leimaat hamppu.net käyttäjien kommentit toisiarvoisiksi ja annat kuvan jonka mukaan heidän mielipiteensä kirjoittajasta ei olisi luotettava tai hyväksyttävä?

Onko sinulla kenties huono elämä tai itsetunto, olitko pienenä kiusattu, oletko yhä kiusattu, vai etkö vain ole kiinnostunut faktoista vaan tahdot poistaa vaarallisen kannabis huumeen maasta jossa alkoholi ja tupakka on täysin hyväksytty (itse en käytä kumpaakaan ainetta).

Olisi kiva saada vastaus vaikka sähköpostiin, koska en tänne varmaan toiste eksy ellei joku vartavasten linkkiä minulle laita.

timi_salminen@hotmail.com
Antti sanoi…
Hyvä, että Lehtolan tekstistä tuli jollekin hyvä mieli ja kyllä, minulla on huono elämä ja itsetunto, minua on pienenä kiusattu (olen yhä pieni), enkä ole kiinnostunut faktoista, enkä osaa yhdys sanoja, enkä ole lopettanut vaimoni pahoinpitelyä.

Sen sijaan en voi vastata, miksi muka "leimaisin hamppu.netin käyttäjien kommentit toiSArvoisiksi", koska en ole niin tehnyt. Tuon käsityksen täytyy olla jossain muualla kuin minun päässäni tai tekstissäni. Samoin en ole kirjoittanut mitään "kannabis huumeesta", joten sekin on jokun muun päässä.

Olin vain ensin huvittunut siitä, miten paljon kehuja Lehtolan kolumni oli saanut (Lehtolan kolumnit saavat yleensä noin nolla kommenttia) ja sitten hitaat aivoni raksuttivat.

Olen tietysti aivan pihalla huumeskenestä, mutta minulle Lehtolan kirjoituksessa ei ollut mitään erityistä tai uutta. Olen samaa mieltä monista "Lehtolan ajatuksista", esimerkiksi siitä, että perusteeton huumeilla pelottelu vain haittaa järkevää suhtautumista ja että alkoholia kaiken aikaa ylistetään sivistyksen hienoimpiin saavutuksiin kuuluvana. Omasta mielestäni olen usein julkisuudessa nähnyt tuollaisia mielipiteitä, joten on omituista, että yli 30 ihmistä yhtäkkiä ilmestyy kehumaan Lehtolaa.

Ainoa selitys oli siis se, että Lehtolan kirjoitusta on mainostettu jossain alan sivulla ja niinhän se oli. Ennen kuin olin tarkistanut asian, kirjoitin kommentin (kuten olin jo sunnuntaina kirjoittanut ja ne 30 muuta olivat kirjoittaneet). Sitä kommenttia ei julkaistu. Sitten kirjoitin tästä blogiini ja aikani kuluksi laitoin sen ihan vaan viestinä kyseisen Aamulehden liitteen tuottajalle. Hän yllättäen ja mitään kysymättä laittoi sähköpostilla saamansa viestin nettisivujen kommenttien jatkoksi...

Joku halusi kommentissaan myös puolustaa sanan "viihdekäyttö" käyttämistä, koska se erottaa sen "ongelmakäytöstä", mutta jos Lehtolan perehtyneisyys ja ulosanti ovat kerran erinomaisia ja hän vertaa "viihdekäyttöä" mieheen, joka "juo yksiössään 14 pulloa olutta illassa", niin ei se kovin viihdyttävältä vaikuta. Ankeaa se on Lehtolankin mielestä. Toisaalta kaikki "Ongelmakäyttäjät" varmaan myös haluavat viihtyä ja sen vuoksi käyttävät, mitä käyttävät. "Viihdekäyttäjillä" vain on tarve leimata muita "ongelmakäyttäjiksi" ja "huonon elämän ja itsetunnon" katkeroittamiksi.

Ehkä joillekin huumeiden käyttäjille on tärkeää, että muut eivät sano (leimaa/tuomitse) heitä narkkareiksi tai mömmöjen käyttäjiksi, minulle se on aivan sama, käytän sitten huumeita tai en.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Mahtavat banaanimuffinit

Kuusi väriä: Violetti

Helppoa ja herkullista kikjauhoista