Täytetyt munakoisot

Munakoisoihin tutustumiseen liittyisi tietysti tarina - tai parikin, mutta laitetaan nyt vain resepti.

Valmiita, täytettyjä munakoisoja. Kuvan munakoisojen päällä on OddlyGoodin vegejuustoa ilman hapanvalmistetta
Täytetyt munakoisot viidelle aikuiselle 5 munakoisoa oliiviöljyä 2 prk tomaattipyreetä 2 pss pakasteherneitä 200 g "juustoa", ks. vaihtoehdot alta suolaa mustapippuria

Laita uuni lämpiämään n. 200 asteeseen ja ala käsitellä munakoisoja yksi kerrallaan. 

Halkaise munakoiso, vedä pituussuuntaan viiltoja, jotka juuri ja juuri eivät läpäise kuorta. Poista syntyneet siivut veitsellä ja kaavi loput lusikalla. 

Suihkuta tai sivele "tyhjennetty kuori" öljyllä ja laita isoon uunivuokaan odottamaan muita. (Tähän vaiheeseen menee siis jonkin verran aikaa.)

 
Laita kaikki tyhjät munakoisokuoret uuniin kypsentymään ja ota pois kun alkavat ruskistua tai vaikuttavat muuten kypsiltä.
 

Leikkaa munakoison sisältä otetut suikaleet tarvittaessa vielä kapeammiksi ja pilko kaikki irronnut täyte pieniksi kuutioiksi.  Laita suureen kattilaan (munakoisokuutiot ovat aluksi tilaavieviä) puolisen desiä oliiviöljyä kuumenemaan ja kohtuullisen reilusti jauhettua mustapippuria. 

Lisää munakoisokuutiot kuumaan öljyyn, sekoittele ja lisää kaksi purkkia tomaattipyreetä ja kaksi pussia pakasteherneitä. Lisää tarvittaessa hieman kuumaa vettä ja anna kypsyä miedolla lämmöllä. 

Voit käyttää tavallista, voimakasmakuista juustoa, esim. Cheddaria, mutta parempaa saat vegaanisella vaihtoehdolla:

250 g Porlammin vege plus -valmistetta
1 prk hapatettua kauravalmistetta

Joka tapauksessa raasta juusto ja tarvittaessa sekoita kauravalmisteeseen. Ota kypsät munakoisokuoret uunista ja täytä täytteellä. Laita juusto täytteen päälle ja paista parissa sadassa asteessa kunnes juusto saa vähän väriä (jotkut tykkäävät, että munakoiso saa vähän kärähtää pohjasta...).

Nauti esim. ranskanperunoiden kanssa!

Kommentit

Antti sanoi…
Olen oikeasti laittanut tämän reseptin blogiini joulukuussa 2006, mutta päivitin siihen tänään vegaanisen vaihtoehdon - joka siis minusta on vielä parempi kuin alkuperäinen juustoversio.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Mahtavat banaanimuffinit

Kuusi väriä: Violetti

Helppoa ja herkullista kikjauhoista