Suojeleeko Suomen laki meitä rasisteilta?

Ei. Suomen laki ei pysty suojelemaan meitä. Poliisi voi suojella joiltain asioita ja kun oikeuslaitos määrää henkilön vankeinhoitolaitoksen asiakkaaksi, niin silloin useimmat ihmiset ovat suojassa häneltä.

Rasisti kysyy, luulenko lain suojelevan minua. En siis luule. Toisaalta luulen eläväni oikeusvaltiossa, jossa voi vedota lakiin, mutta ei se nyt ihan niinkään ole. Jos joku häiriköi tarpeeksi, niin poliisi ei enää jaksa. Luuloillani ei siis ole paljonkaan yhteyttä todellisuuteen.

Toisaalta, jos autoja varastellaan, niin poliisi on ihan yhtä innokas saamaan varkaat kiinni oli käyttöönottaja ensikertalainen tai alan harrastaja. Voi olla, että rasismin toteaminen rikolliseksi (kansanryhmää vastaan kiihottaminen) on paljon vaikeampaa. Voi olla, että joku voi erehtyä luulemaan, että rasisti on oikeassa rasismissaan. Rasisti voi olla oikeassa monessa asiassa ("kaurapuuroon on hyvä laittaa suolaa", "kävele tien vasemmassa laidassa" jne.), mutta ei rasismissaan.

Me olemme ihmisiä. Me olemme erilaisia. Meidän olisi tarkoitus elää tällä planeetalla yhdessä. Kukaan meistä ei oikeasti omista tätä planeettaa tai jotain osaa siitä. Me ihmiset vain olemme tehneet yhteiskuntia, joilla on omat sääntönsä. Me suomalaiset olemme tehneet sääntöjä, joilla pyritään estämään vihamielisesti toisiin kanssaihmisiin suhtautuvia yksilöitä toteuttamaan tavoitteitaan.

Rasismin suhteen olen siis edelleenkin laillisen vastarinnan kannalla.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Mahtavat banaanimuffinit

Kuusi väriä: Violetti

Urheilu ja moraali