Tänään paistovuorossa: pudlat

Oikeasti eilen teki mieli tehdä jotain intialaista ja siksi kuva on jämäpudlista, jotka syödään tänään iltapalaksi.

Pudlatkin on tehty kikpapujauhoista, mutta niissä on mausteita ja vihanneksia, jotka antavat rakennetta ja myös makua. Pudlat on paistettu pannulla öljyssä ja ne maistuvat siksikin hyvältä.

Ruokalaji on intialainen, joten reseptejä riittää netissä ja muualla, mutta tämä on suoraan Ylen arkistoiduilta sivuilta(!), jossa on julkaistu tamperelaisen Gopal-ravintolantai ravintoloiden — resepti, joka on käytännössä Hare Krishna -liikkeen käyttämä resepti. Tämä on siis hyväksi koettu ja maisteltu sekä ammatti- että kotikokkien tekemänä ympäri maailman ja varsinkin Tampereella.

Minä olen lähinnä vain tuplannut annoksen koon ("kymmentä pudlaa tuskin kannattaa alkaa paistaa") ja muuttanut vähän kommentteja.

Pudlat viidelle (n. 20 kpl)

5 dl kikpapujauhoja
2 tl juustokuminan siemeniä
2 tl hingiä
2 tl kurkumaa
2 tl suolaa

6 dl kylmää vettä

2 keskikokonaista tomaattia pieninä paloina
2 paprikaa pieninä kuutioina
1 porkkana karkeasti raastettuna
3 cm pätkä tuoretta inkivääriä raastettuna

öljyä paistamiseen

Sekoita kulhossa kikpapujauhot ja kuivat mausteet. Lisää vähitellen vettä samalla sekoittaen, kunnes sinulla on paksuhko lettutaikina.

Silppua vihannekset ja jos raastat ensin lautasen päällä inkiväärin ja sitten porkkanan, saat säikeisen inkiväärin hyvin talteen.

Lisää vihannekset ja inkivääriraaste taikinaan. Taikina voi vaikuttaa aika ohueltakin, mutta luultavasti toimii hyvin. Testaa ennen säätämistä.

Lämmitä paistinpannu aika kuumaksi, kaada öljyä ainakin pohja peittoon ja laita sinne kauhallinen taikinaa. Anna paistua, kunnes päällipuolikin on ainakin lähes kokonaan hyytynyt, käännä ja paista toinenkin puoli ruskeaksi. Lisää tarvittaessa öljyä.

Pannun koosta ja taikinan paksuudesta riippuen saat tietenkin 2-4 lettua yhtä aikaa paistumaan. Pudlat eivät helposti jää pannuun kiinni - tai ainakin irtoavat helposti vähänkin lastalla tönien.

Tarjoa kasviskarrin ja riisin kanssa. (Seuraavana päivänä niitä voi syödä vaikka (eväs)leivän päällä...)

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Mahtavat banaanimuffinit

Kuusi väriä: Violetti

Helppoa ja herkullista kikjauhoista