Eilinen perunamuusi tänään

"Patties, patties, vegetable patties!" Jos olet kulkenut intialaisilla junilla, voit luultavasti saada mieleesi oikean äänensävyn, jolla myyjä kertoo mahdollisuudesta ostaa aamupalaa - tai lounasta. Tänään tein lounaaksi jotain paljon yksinkertaisempaa eli otin eilisen peru... oho, toissapäiväisen perunamuusin ja paistoin sen "perunamuusipihveiksi".

Kuten tuosta linkistä voi tarkistaa - ja netistä löytyy reseptejä! - niin intialais-englantilaisiin kasvispihveihin kuuluu muutakin kuin perunaa.

Vaikka ääni "vegetable cutlets" soi mielessäni, en tavoitellutkaan niitä, vaan siis söin jämät. Muistoni liittyvät varsinaisesti lapsuuteen, kun äiti oli iltatöissä ja teki minulle ja usein meillä hoidossa oleville muille lapsille ruokaa päivällä. Tavallista oli tietenkin syödä pois edellisen päivän ruokia ja äiti usein lämmitti ne paistamalla paistinpannussa, oli sitten kyse makaronilaatikosta, ruis- tai kaurapuurosta.

Perunamuusista äiti teki pihvejä ja voi olla, että koska äidin muusissa oli maitoa, niin ne pysyivät vielä vähän paremmin koossa. En usko, että hän laittoi niihin mitään muuta.

Helppoa siis ja hyvää. Edellispäivän muusi pitää vain muotoilla pihveiksi. Jos haluaa pulleampia ja epämuotoisempia, ne voi muotoilla käsin kuten kuvassa vasemmalla edessä tai jos haluaa säännöllisempiä, voi muovailla muusin levyksi leikkuulaudalle ja ottaa siitä pyöreitä kiekkoja pienehköllä juomalasilla tai leivosmuotilla.

Pannuun tietysti öljyä ja sitten paistetaan kuumalla pannulla. Salaisuus on ehkä paistaa tarpeeksi pitkää ensimmäiseltä puolelta, että se pitää löysää massaa kasassa ja sitten vasta kääntää. Jos haluaa tasaisemman ruskeita (kuvassa alla), laittaa vähän enemmän öljyä ja jos tykkää enemmän pilkullisista, laittaa vähemmän öljyä.

Muusissani oli persiljaa, joten siitä tulee vähän ylimääräisiä pilkkuja.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Mahtavat banaanimuffinit

Kuusi väriä: Violetti

Helppoa ja herkullista kikjauhoista