Maustekakkupallerot

Kuvan henkilö, Maija, liittyi bileisiin, mutta ei kakkujen valmistukseen. Joskus hyvät ideat syntyvät vahingossa tai vahingosta. Tämä oli todellakin vahinko, mutta en tiedä, oliko se niin hyvä idea. Lopputuloksesta kyseltiin ja sitä kehuttiin, mutta...
Tapahtui kuitenkin niin, että joskus 80-luvun lopulla päätimme pienessä opiskelijakaksiossamme pitää bileet. Niillä oli oikein teemakin, mauttomuus. Jostain syystä mauttomuusbileiden tarjoiluksi oli valittu ns. kuivakakkuja, kuten kuvasta näkyy.
Siivotessamme touhulla ja paistaessani kakkuja pienessä keittiössämme bilepäivän valmisteluosuudessa olin yhden kakun paiston aikana ilmeisesti osunut uunin lämpötilasäätimeen ja yhtäkkiä huomasin, että uunin lämpö oli noin 300 astetta. Tästä vahingosta syntyi uusi makea suupala, maustekkakkupallero.


MAUSTEKAKKUPALLEROT
4 dl vehnäjauhoja
3 dl sokeria
1 dl maitojauhetta
2 tl jauhettua, kuivaa inkivääriä
2 tl kanelia
2 tl neilikkaa
2 tl soodaa
2 dl rusinoita
150 g sulatettua voita
3 dl vettä
kookoshiutaleita

Sekoita kulhossa kaikki kuivat aineet ja rusinat. Lisää sulatettu voi ja vesi ja sekoita tasaiseksi. Laita voideltuun rengasvuokaan. Paista ensin 200 asteessa, mutta vaihda lämpötila jossain vaiheessa uunin maksimiin. Kun uunista tulee savua ja kakku on täysin musta ja kutistunut, ota se uunista ja kopauta vuoasta esim. tiskipöydälle jäähtymään.
Kun musta kakku on jäähtynyt, katkaise se taittamalla ja koverra talteen pehmeä sisus. (Kovaa kuorta ei taida koirakaan syödä.) Pyörittele massasta pieniä palleroita ja kierittele ne kookoshiutaleissa.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Mahtavat banaanimuffinit

Kuusi väriä: Violetti

Urheilu ja moraali