Kaupunkilaisten olohuone

Tämän päivän Hesarissa oli uutinen kaupungin keskustan joidenkin vanhojen kortteleiden muuttamisesta "kaupunkilaisten olohuoneeksi". Näin tamperelaisena antaisin pienen varoituksen sanan.

Tampereellahan tehtiin Keskustorille iso remontti ja silloin juuri puhuttiin tuosta olohuoneideologiasta. Mutta puhuttiinko silloin siitä, minkälainen huone olohuone oikein on? Ei. Entä siitä, mitä tulee, kun päästetään lukuisia suunnittelijoita tekemään virityksiään samaan paikkaan? Ei.

Keskustori (vanha kirkonmäki) pistettiin tasaiseksi, bussipysäkkien alueelle laitettiin ihmeellisiä putkikalusteita ("Eiffel-torniakin aluksi hyljeksittiin, mutta niin se vain sitten hyväksyttiin" kuului eräs kuolematon virkamieskommentti niistä.), omituiset härvelit valaistiin sinisellä valolla (kyllä, tämä valaistustaiteilijakin on tunnettu ja palkittu töistään...) ja talojen seinillä halogeenit loistelevat päin kadulla käveleviä ihmisiä.

Vähän väliä joku jättää tänne kaupunkilaisten olohuoneeseen television päälle, vaikka kukaan ei ole katselemassa ja viikonloppuisin lapset leikkivät telttaleikkejä ja soittavat rokkia liian myöhään - toisten makuuhuoneiden seinän takana siis. Aika usein telttoja näyttävät käyttävän öisin aikuiset, jotka örveltävät ja sotkevat niin, että aamulla paikka näyttää aivan tavalliselta kaatopaikalta.

Jos Te, arvon helsinkiläiset, ette siis nauti omasta olohuoneestanne, vaan haluatte tuoda kaupungissanne paremmin esille keskivertosuomalaisten mautonta elämäntapaa, niin kannustakaa kaikkia luottamushenkilöitänne ja virkaa tekeviänne todellakin tekemään koko Senaatintorista Yksi Iso Kaupunkilaisten Olohuone.

Kommentit

Anonyymi sanoi…
erittain mielenkiintoinen, kiitos

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Mahtavat banaanimuffinit

Kuusi väriä: Violetti

Urheilu ja moraali