Variaatio teemasta nyhtistä ja perunaa

Jatketaan siis edellisestä kokeilusta, mutta nyt kultsilla oli jo yllätysmunakoiso, perunoita edellisestä pussista ja fiksu hätävara eli tomaattinyhtis kaapissa. Ei siis tarvinnut kuin ostaa yksi kaurakerma, kun kerran mausteita oli.

Nyhtispaistos (2 annosta)

1 keskikokoinen munakoiso
4 suurehkoa perunaa
1 pkt tomaattinyhtökauraa
1 tlk kaurakermaa
oliiviöljyä
1 tl suolaa
1 tl jauhettua muskottipähkinää
1 tl rouhittua mustapippuria
1 rkl Provencale-yrttisekoitusta


Laita uuni kuumenemaan 200-250 °C. Siivuta munakoiso reilun sentin paksuisiksi siivuiksi. Voitele siivut molemmin puolin oliiviöljyllä, laita pellille ja pelti uuniin. Käännä siivuja, kun ovat saaneet vähän väriä. Ota pois uunista, kun munakoiso on kypsää, ts. haarukan piikit menevät painamatta läpi siivusta.

Pese perunat ja laita kiehumaan suolaveteen. Keitä käytännössä kypsiksi, mutta ei ylikypsiksi.Siivuta vajaan sentin paksuisiksi siivuiksi.

Laita uunivuokaan pohjalle oliiviöljyä. Isoon vuokaan (esim. 25x40 cm) saat vain yhden kerroksen, pienempään kaikkea tulee kaksi kerrosta.

Lado vuokaan kerros perunoita, kaikki tai puolet, ripota päälle osa mustapippurista ja muskottipähkinästä. Laita päälle nyhtistä, kaikki tai puolet, sen päälle munakoisot, kaikki tai puolet ja ripota päälle osa mustapippurista ja muskottipähkintästä. Päällimmäisen munakoisokerroksen päälle kaada kaurakerma ja vähän vettä (huuhtelet samalla sen purkin...) ja ripottele loput mustapippurit, muskottipähkinä ja aika runsaasti yrttimausteita.

Laita uuniin 200 °C noin 15 min tai kunnes kaurakerma kiehuu ja/tai on saanut vähän väriä pinnasta.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Mahtavat banaanimuffinit

Kuusi väriä: Violetti

Helppoa ja herkullista kikjauhoista