Tattaritto?

Sain sunnuntaina takaisin tattarini kauan sitten kadonneet ja tänään teki mieli tehdä ruokaa. Siispä kauppaan ostamaan varsiselleriä. Mielessä olivat myös säilötyt kuoritut tomaatit, mutta vierestä löytyikin säilöttyjä kirsikkatomaatteja, siis niitä. Lisäksi jääkaapista löytyi yksi porkkana ja yksi peruna (koska olin jokin aika sitten ostanut jämäpussin, jossa ne olivat), joten niistä sitten.

Kirjoitan "reseptin" tänne talteen, jotta muistaisin sitten joskus taas säveltää jotain vastaavaa siitä, mitä kaapista löytyy. 

Tätä kirjoittaessani tajuan, etten laittanut siihen minkäänlaista öljyä! Se oli kuitenkin ihan hyvää – minun mielestäni.


Tattaritto (2 hengen annos)

4 varsisellerin vartta
1 peruna
1 porkkana
1,5 dl tattaria (venäläinen on parasta, Tartu Mill pakkaa heab) 
1 tl suolaa
1 prk säilöttyjä kirsikkatomaatteja (Mutti oli tietty varma valinta)
mustasuolaa
timjamia
jauhettua sarviapilaa
jauhettua kurkumaa
kokonaisia korianterinsiemeniä

Laita noin 0,5 litraa vettä kiehumaan kattilaan. Pilko sellerit, peruna ja porkkana aika pieniksi, lisää ne ja suolaa keitinveteen. Noin 5 min kuluttua lisää tattarit, anna kiehua rauhallisesti 15 min. Lisää mausteet (nuo myös sattuivat olemaan niitä, mitä kaapista löytyy, mutta kokonaiset korianterit olivat kivoja yllätyksiä) ja kirsikkatomaatit. Kuumenna kiehuvaksi ja anna hautua sen aikaa kun meditoit. 

Käy laittamassa pyykit kuivuriin ja nauti esim. hapankaalin kanssa.

Täytyy huomenna kokeilla lisätä öljyä, kun lämmitän viimeisen annoksen. Tänään meni kaksi.

Suhteellisen tarkalla laskusta osin summittaisista arvioista (en punninnut perunaa, porkkanaa tai tattareita), saan yhden ruokailijan makroravinnesaanniksi seuraavaa:

rasvaa 2 g (80 kJ) - 5,8% energiasta

hiilihydraatteja 65 g (1100 kJ)  - 78,2% energiasta

proteiineja 13 g (230 kJ)  - 16,1% energiasta










Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Mahtavat banaanimuffinit

Kuusi väriä: Violetti

Helppoa ja herkullista kikjauhoista