Kolmen kulhon wok

Tässäkään lennossa sävelletyssä reseptissä ei ole mitään ihmeellistä, mutta kun eilen satuin tekemään ja oli hyvää, niin kirjoitan muistiin, jos vaikka oppisin toistamaan joitakin eilisiä sattumia.


Kolmen kulhon wok kesäkaalista kahdelle nälkäiselle


1 pkt savustettua tai savunmakuista tofua
neljä vartta lehtiselleriä

puolikas kesäkaalia

tuoretta chiliä
tuoretta inkivääriä

1 prk tomaattipyreetä
ketjap manisia
juustokuminaa
mangojauhetta
suolaa

öljyä

Osta jonkun marketin poistomyynnistä kaksi pakettia saksalaista manteli-seesami -savutofua. Osta tuoretta kesäkaalia ja muista, että jääkaapissa on jo selleri ja vihreää chiliä ja ylläty, kun löydät sieltä myös inkivääriä.

Kuvassa seuraavan päivän wokkaus, pavuilla, mutta sama idea.
Suikaloi yhteen kulhoon tofu ja selleri. (Hyvässä wokissa selleri on ensin suikaloitu pituussuuntaan ja pätkitty sitten tikuiksi.)

Suikaloi toiseen kulhoon kesäkaali.

Pilko sopivaksi katsomasi määrä tuoretta chiliä ja inkivääriä ja jaa ne kahteen ensimmäiseen kulhoon haluamallasi tavalla.

Kolmanteen, tarjoiluastiaksi sopivaan (nätti, riittävän iso) kulhoon sekoita tomaattipyree, ketjap manis, suolaa ja mausteita (minulla nyt vain sattui olemaan mangojauhetta, joka on oikeastaan ostettu hapanimelää sabjia varten). Lisää vettä, että kastike on kohtuullisen juoksevaa.

Kuumenna nuudelivesi (ks. myöh.) kiehumavalmiiksi ja vie kaikki muut tarvikkeet ulos. Hae kaasupullo ja poltin autotallista ja ala wokata.

Laita pannuun öljyä ja wokkaa tofusuikaleet ja sellerit (mukana osa chilistä ja inkivääristä siis). Kun riittävän kypsiä, laita ne kolmoskulhoon eli tomaattikastikkeeseen.

Lisää wokkiin öljyä ja kaali. Pyydä apulaista siirtymään nuudelien keittämiseen. Wokkaa kaali kypsäksi, lisää pannuun aiemmin sekoitetut tofu ja selleri tomaattikastikkeessa. Palauta pannusta pari kertaa aineksia tarjoilukulhoon ja takaisin, että saat kaiken kastikkeen. Wokkaa koko seosta vielä vähän aikaa. Lisää vettä tarvittaessa.

Siirrä valmis ruoka tarjoilukulhoon, lisää pannuun vähän öljyä, wokkaa nuudelit ja mausta ne samalla soijakastikkeella. Pahoittele, jos et ole jaksanut etsiä syömäpuikkoja.

Jaa... minulla onkin tänään vielä se toinen puolikas kaalista, mutta ei enää tofua... ehkä sitten pavuilla?

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Mahtavat banaanimuffinit

Musta kumina on hyvää

Jalkapallo on kuningaslaji?