Kaksi paprikaa suhteessa toisiinsa


Tämä resepti ideoitiin tekstareissa ja toteutettiin tavalliseen tapaan: mukaan laitetaan kaikenlaista, mitä mieleen tulee ja kaapista löytyy. Manteleita ostin eilen, joten muistin käyttää niitäkin. Tällä kertaa kuitenkin siis kirjoitan sen muistiin, joten ehkä tulen myöhemmin tehneeksi tätä tai ainakin tämäntapaista uudelleenkin!

Parisuhdepaprikat kahdelle

kaksi paprikaa (saisi olla ihan isoja, täytettä riittää, nyt siis jäi yli)

kaksi sellerinvartta
kaksi keskikokoista porkkanaa

1,5 dl kaurakermaa (laitoin 2 dl paketista yli puolet, mutta loput olisi tuntunut liialta)
1 dl manteleita
1 pkt mustapapuja

0,5 dl rypsiöljyä
½ chili
kolmetoistamaustetta (tai mitä tahansa maustesekoitusta, karria tms.)
hajupihkaa
suolaa

Suikaloi sellerinvarret kolmeen osaan pituussuunnassa ja porkkanat neljään. Pilko ne puolikkaan mantelin kokoisiksi paloiksi. Laita kattilaan hautumaan öljyyn, lisää pieneksi pilkottu chili, suola ja mausteet. Muista sekoitella välillä.

Katko mantelit puolikkaiksi, lisää kattilaan. Huuhtele mustapavut, jos otat ne tölkistä ja lisää kattilaan. Sekoittele. Lisää kaurakerma.

Halkaise paprikat pituussuuntaan ja siisti valkoiset osat ja siemenet pois. Voitele uuniastia ja vähän paprikoiden ulkopintaa öljyllä ja laita paprikat uuniastiaan.

Kun porkkanat ja sellerit alkavat olla kypsiä, tarkista suola ja täytä paprikapuolikkaat täytteellä. Paista 200 asteessa puoli tuntia.

Jos teet lohkoperunoita, ne saa laittaa uuniin ainakin 20 min aiemmin.

Nopeasti laskeskellen tuon kahden hengen annoksen energiasisältö on noin 4 000 kJ, josta 66 % on rasvoista, 19 % hiilihydraateita ja 15 % proteiineista.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Mahtavat banaanimuffinit

Kuusi väriä: Violetti

Urheilu ja moraali