Rondo tofulle ja perunalle
Aika usein tulee tehtyä ruokia, joissa on tomaattimurskaa. Varsinkin arkena. Se nyt vaan on niin nopeaa ja helppoa käyttää ja usein oikeasti hyvän makuista. Kun sitten tomaattimurskasta on tulossa lientä eli jonkinlaista kastiketta, niin usein tulee laitettua siihen kattilaan papuja tai tofua. Mutta.
Jos on jo saanut päähänsä, että haluaa paistettuja tofusiivuja ja niiden kanssa perinteisiä, keitettyjä perunoita, niin sitten kyllä haluaa jättää pavut pois kastikkeesta, Mutta pelkkää tomaattikastikettako? Ei, kun siinä vaiheessa huomaa pöydällä olevan maapähkinäpurkin - ja muistaa siinä taloudessa majailevan, erityisen hyvän, unkarilaisen paprikajauheen eli
oliiviöljyä
juustokuminaa
1 prk tomaattimurskaa
maapähkinävoita
paprikajauhetta
suolaa
Laita kattilaan öljy, juustokumina, pilkottu selleri, anna kypsyä jonkin aikaa. Lisää muut ainekset ja anna kypsyä rauhassa n. 20. Ei haittaa, vaikka sellerit jäisivät vähän koviksi ja raikkaiksi pikku paloiksi.
Tarjoile esimerkiksi keitettyjen perunoiden ja tofun kanssa. Tarjoiluehdotuksesta piti olla kuva, mutta se nyt on häipynyt jonnekin pilvien teille...
Jos on jo saanut päähänsä, että haluaa paistettuja tofusiivuja ja niiden kanssa perinteisiä, keitettyjä perunoita, niin sitten kyllä haluaa jättää pavut pois kastikkeesta, Mutta pelkkää tomaattikastikettako? Ei, kun siinä vaiheessa huomaa pöydällä olevan maapähkinäpurkin - ja muistaa siinä taloudessa majailevan, erityisen hyvän, unkarilaisen paprikajauheen eli
Rondo tofulle ja perunalle
neljä lehtisellerin vartta pilkottuina aika pieniksioliiviöljyä
juustokuminaa
1 prk tomaattimurskaa
maapähkinävoita
paprikajauhetta
suolaa
Laita kattilaan öljy, juustokumina, pilkottu selleri, anna kypsyä jonkin aikaa. Lisää muut ainekset ja anna kypsyä rauhassa n. 20. Ei haittaa, vaikka sellerit jäisivät vähän koviksi ja raikkaiksi pikku paloiksi.
Tarjoile esimerkiksi keitettyjen perunoiden ja tofun kanssa. Tarjoiluehdotuksesta piti olla kuva, mutta se nyt on häipynyt jonnekin pilvien teille...
Kommentit