Vinkkaa kirja viikossa?

Tapahtui viime keväänä vissiin joskus, että joku tuttu kyseli kirjoja, joita voisi lukea, siis suosittelisiko kukaan mitään. Vaimoni ainakin vastasi (Jhumpa Lahiri) ja siitä tuli hieman keskustelua aiheesta.

Tällä viikolla yksi toinen tuttu kyseli samanlaista asiaa, vastasin vaimoni puolesta (Jhumpa Lahiri) ja samalla suosittelin yhtä niistä harvoista kirjoista, joita olen viimeisten kahden vuoden aikana lukenut, nimittäin Aravind Adigan Valkoinen tiikeri (suomeksi BTJ Kustannus 2009).

Tuossa keskustelussa tuli esille myös kirjavinkkaus, joka on hieno idea, olen kuullut siitä lapsilta, koska heillä on koulussa ollut sellaista (mm. kirjailija Tuula Kallioniemi on itse käynyt koulussa ja kertonut lastenkirjoistaan).

Mutta tämä vinkkaus toimii siis meillä aikuisillakin ja ihan hyvin voisikin ottaa tavaksi vinkata kirjoja jollain sellaisella tavalla, joka tekee ne kiinnostaviksi.

Kun vielä esitin lisäksi, että vinkkaus toimii kätevästi sosiaalisessa mediassa ja esim. Facebookissa, niin pitihän minun kokeilla. Kirjoitin tuosta Valkoisesta tiikeristä kaksi lausetta (oikeastaan käänsin ne suomeksi alkuperäistekstistä) statukseeni ja heti yksi työkaveri kysyi, että kannattaako se lukea. Tosin hän jo tiesi kirjasta, mutta kuitenkin! (Ja kun minä vielä näpyttelin puhelintani, niin vaimoni ja hänen lukupiiriystävänsä suosisttelivat sitä varauksetta.)

Jos siis nyt kokeilisi tuollaista vinkkausjuttua, niin minunkin pitää kai lukea joku toinen kirja, en voi tuota Valkoist.... siis joku muu. (Mutta ei Adigan Between Assasinations, sillä se oli vain tylsä.)

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Mahtavat banaanimuffinit

Kuusi väriä: Violetti

Urheilu ja moraali