Mikä maksaa pyörän käytössä?

Otin tänään kokeilumielessä oman polkupyöräni mukaan, kun kävin tekemässä töitä asiakkaan tiloissa Hämeenlinnassa.

Asemalaiturilla näin hienon ympäristöystävällisyysjulisteen (Mennään yhdessä tms.) samalla kun katsoin, mitä se pyörän kuljettaminen maksaa Tampereelta Hämeenlinnaan. Yhdeksän euroa! Edestakaisin se on 40 % minun tämän päivän matkakuluistani!

Napsauta, niin pääset vaikuttamaan trendeihin...! Toki matkakuluni olivat tänään yhteensä vähemmän kuin kilometrikorvaukset, mitä olisin voinut laskuttaa työnantajaltani, jos olisin ajanut yksin autolla tämän välin edestakaisin. Eli sikäli hinta on edullinen, mutta toisaalta tuo 18 € on paljon enemmän kuin taksit, joilla olisin päässyt Hämeenlinnassa asemalta asiakkaalle ja vielä iltapäivällä takaisin. Mutta taksiajelu ei olisi todellakaan ympäristölle parempi kuin minun polkupyöräni - ja aikataulujen tiiviyden vuoksi iltapäivällä olisin tarvinnut taksia - tai siis polkupyörää.

On aivan turha kirjoittaa julisteisiin tai nettisivuille, että "Pyöräily on vastuullista ja kivaa", mainostaa Autotonta päivää jne. jne., jos pyörän kuljettaminen hinnoitellaan noin.

Kirjoitin kokeilusta aamulla Facebookiin ja iltapäivällä kerroin hinnat ja sainkin heti kommentin:

"VR:n nykyisellä politiikalla fillarin kyyditystä junassa ei tueta millään tavoin. Se on tunnettua eikä VR pahoittele asiaa lainkaan eikä kenelläkään tunnu olevan poliittista tahtoa sanella VR:lle toisin. Ilman poliittista tahtoa tilanne ei ainakaan parane."

En ole yksin käsitykseni kanssa, mutta se ei tee minua onnelliseksi. Tämä on ikävää.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Mahtavat banaanimuffinit

Kuusi väriä: Violetti

Urheilu ja moraali