Raha ratkaisee, osat 2-4

Helsingin kaupunginjohtaja Jussi Pajunen siis haluaa Helsingin keskustaan lisää yksityisautoilijoita, koska "autoilevat ihmiset käyttävät merkittävästi rahaa".

Noniin, koska heillä on ilmeisesti rahaa, joilla on auto ja he ilmeisesti haluavat ajaa autolla keskustaan rahojensa kanssa, niin toki heitä pitää sinne lisää saada.

Tampereella on Suomen ensimmäinen jäähalli ja muutama muu sen lisäksi, mutta ei tarpeeksi isoa isoille pojille. Kalervo Kummola etunenässä he haluaisivat rakentaa sellaisen Tampere-talon lähistölle. Siinä kun on tyhjä kohta - hiekkapallokenttä, jota käyttää vain muutama koulu ja sadat jalkapalloilijat - niin ja jos talvi suo, niin jääkiekkoilijat, pienet sellaiset ja kouluissa olevat.

Facebookin on perustettu ryhmä Suurhalli Sorsapuistoon, jossa 19 jäsenestä kaksi on vakuutellut toisilleen, että "kun halli rakennetaan yksityisin varoin ja valmistuttuaan ainoastaan tuottaa mammonaa kaupungin kirstuun, saavat vasta-argumentoijat pohtia terveempiä lähtökohtia rakentavan keskustelun perustaksi".

Niin, kun joku haluaa a) suurhallin, b) keskusta-alueelle, jossa liikenne ei muutenkaan oikein toimi ja c) paikalle, joka suinkaan ei ole tyhjä eli käyttämätön, niin "yksityinen raha ja taloudellinen tuotto" ovat "terveitä" perusteluja ja muut eivät... Turhaan taitaa kerätä nimiä listaan se koulutyttö, josta tänään kerrottiin Morossa.

Oikeutta eläimille teki hienon vedon ujuttamalla ylemediaan videota kanoista ja sioista, jotka päätyvät tai ovat päätyneet suomalaisten ruokapöytään. Aamulehden päätoimittajakin oli kauhistunut ja toivoi, että asiat selvitetään, jotta "voi syödä [lihaa] hyvällä omallatunnolla" (ei tarkka lainaus, paperinkeräys vei lehdet).

Emäntä kirjoittaa mielipidesivulle ja on varsin vain luonnollista että eläimiä kuolee ja eläimiä on sairaina, mutta kauhein asia ovat nämä terroristirikolliset, jotka pimeässä menevät säikyttelemään eläimiä ja vääristelevät asioita.

Asiantuntijaprofessorivirkamiehet ja -naiset kertovat, että ns. hännänpurenta on normaalia, kun sika on stressaantunut. Evira haluaa tietoja ja lähettää uskolliset tarkastajansa asialle ja tilanne on normaali: vain joka seitsemännessä eläintuotantopaikassa on jotain vikaa eikä niissäkään mitään vakavaa.

Tässähän tämän koko jutun juoni on: Se kauheus, mitä jotkut sattuivat näkemään televisiostaan tai voivat nähdä edelleen netissä, on aivan normaalia, kaikki kunnossa, ei mitään nähtävää, voitte mennä kotiinne.

Jos nyt jossain videossa näytti siltä, että possujen joukossa oli toverin raato, sellainen, joka oli jo litistynyt mädäntyessään eli maannut siinä useamman kuin yhden yön, niin siitä ei puhuta, puhutaan terroristirikollisista, jotka hyvinkin ovat voineet väärentää koko jutun ja joka tapauksessa loukanneet eläintuottajien herkkiä tunteita.

Niin miksikö porsaille on vain 0,65 neliömetriä tilaa ja tuhansia "linnunpoikasia" yrittää vaeltaa tungoksessa yhden hallin lattialla kohti hunajamarinadiaan? No rahahan se on: Jos lintuja ja sikoja ei kasvatettaisi ja keinotekoisesti lihotettaisi keinovalaistusympäristössä, niin kuluttajille ei voitaisi tarjota yhtä halpoja luuttomia "lihanpaloja", jolloin he eivät ostaisi niitä yhtä paljon, jolloin ei voitaisi tuottaa niin paljon, vaan... antaa olla, tämä on minulle liian vaikeaa.

(Oikeasti noita videoita pitää näyttää vielä moneen kertaan ja sanoa moneen kertaan: tämä on aivan normaalia ja laillista, mutta saimme tämän televisioon vain siksi, että väitimme sen olevan pöyristyttävää ja poikkeuksellista. Tänään lehdessä oli juttu MTK:n suunnittelemasta S-ketjun boikotista ja asiakas sanoi valitsevansa tanskalaisen kinkun, koska oli nähnyt videot... Ehkä pitäisi laittaa myös selitys: Tanskassa on aivan samanlaista.)

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Mahtavat banaanimuffinit

Kuusi väriä: Violetti

Helppoa ja herkullista kikjauhoista