Perunapaistos nyhtiksellä

Poikkesin tänään lounasretken yhteydessä kauppaan ja ostin suklaakeksien lisäksi nyhtökaurapaketin. Siitä se alkoi. Sitten vielä illalla ostin kuusi perunaa ja ruokakerman. Minulla on naurettavan pieni lasivuoka ja sain mahtumaan siihen vain kolme perunaa ja puolet nyhtispaketista, joten olen tähän tuplannut mitä tein.

Nyhtisperunapaistos (2 annosta)

6 perunaa
1 pkt tomaatti-nyhtökauraa
2 prk (4 dl) ruokakermaa (kasviskermat on hyviä)
suolaa
karrijauhetta

Pese ja siivuta (en kuorinut) perunat paksuhkoiksi siivuiksi ja keitä lähes kypsiksi vedessä, jossa on suolaa.

Laita vuokaan perunasiivuja, niiden päälle karrijauhetta ja halutetessasi vähän suolaa, sitten pienemmäksi sormin hienonettua nytökauraa. Toista peruna ja nyhtökaura niin monta kertaa, että laitat päällimmäiseksi perunoita ja karrijauhetta. Kaada päälle ruokakermat ja vielä vähän tölkkien huuhteluvettä. Paista 200 °C niin kauan, että saa vähän väriä.

Näyttää lautasella perinteiseltä mössöltä, mutta oli hyvää.

Nyt pitäisi vielä keksiä, mitä teen niillä kolmella perunalla, jotka keitin kokonaisina.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Mahtavat banaanimuffinit

Musta kumina on hyvää