Huanoa tuatesijoittelua, Juanes?

Eilinen videonoutaja toi R-kioskilta viime vuonna valmistuneen elokuvan Border town (Unohdetut! Ei, huutomerkki ei kuulu suomenkieliseen nimeen, joka ei itse asiassa ole niin huonokaan "käännös".). Itse elokuva on OK, vaikka trillerimäiset juonenkäänteet on nähty aika monta sataa kertaa.

Leffa ei kuitenkaan ole mikään kevyt iltapala, sillä vaikka se ei varsinaisesti "perustu tositapahtumiin" (vaan on "inspired by true events"), niin leffan ydinjuttuna olevat murhat ovat totta. Meksikolaisen halvan työvoiman hyödyntämisestä Yhdysvaltojen markkinoita varten ja NAFTA-sopimuksen avulla en sano mitään, kun en ole tehnyt asiasta nettihakuja. Alkuteksteissä lisäksi välähti, että nämä riistofirmat eli maquiladorat eivät ole tehneet mitään turvatakseen työntekijöidensä turvallisuuden, mutta minulla on vähän erilainen näkemys siitä, mikä se ongelma on ja miten se pitäisi ratkaista.

No, mitä se Juanes tähän kuuluu. Herra on mainittu jopa alkuteksteissä ja kyllä, kun elokuvan tapahtumakaupungissa, Juárezissa on tosirikkaiden juhlat, niin siellä tämä kolumbialainen musiikkitähti esittää tunnetun laulunsa La Camisa Negra. Juanes on toki sidottu mukaan juoneen, riistetty päähenkilö fanittaa Juanesia, kuten monet kuuluvan tekevän Suomessakin - tosin pitäisi selvittää, kuinka moni heistä on Kolumbiasta adoptoidun lapsen äiti...

En varsinaisesti itse tunne Juanesia tai hänen tuotantoaan, mutta tässä elokuvassa hän on latinomuusikko, joka on rahalla(?) saatu esiintymään (yhden biisin verran?) upporikkaan meksikolaistytön 15-vuotissynttäreille, keskelle korruptiota, köyhyyttä, taloudellista riistoa ja murhia - ja nimenomaan sinne riistäjien ja murhaajien juhliin. Tämä ON minusta huonoa tuotesijoittelua. Vai olenko vain typerä, kun en ymmärrä, että totta tai yhteiskunnallisia kannanottoja tehneet muusikon kannattaa esiintyä voittajien ystävänä?

Kaiken kukkuraksi Juanes ja Juárez ovat äänteellisesti toisiaan turhan lähellä. :-)

Kommentit

Tämä on totuus tie ja käräjäoikeustilanne 3.12.2007

Tervetuloa käräjille

Maahanmuuttajien ykköskuningas the most attractive man in Finland his royal highness Sylvain Aristide Kipre syytteessä "Laiton uhkaus"

Maahanmuuttajarikollisten ja rikosten uhri Seppo Lehto

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Mahtavat banaanimuffinit

Kuusi väriä: Violetti

Helppoa ja herkullista kikjauhoista